Ε.Βενιζέλος: «Επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δις»

Παράταση αποπληρωμής είναι αναγκαία. Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε  η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, με θέμα «Το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση» στο πλαίσιο του «Money Show 2010», μίλησε ανοιχτά για συννενόηση με το ΔΝΤ,την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για επιμήυκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δις,για το οποίο τόνισε ότι  » οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε ότι τώρα βρισκόμαστε έξω από τις αγορές, πως το δάνειο που είναι το προοίμιο του μεταβατικού και του οριστικού μηχανισμού στήριξης που προετοιμάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει ακόμη αναληφθεί από την Ελλάδα, έχουν μόλις αναληφθεί  29 δις και είναι ζωτικό όλες οι δόσεις να καταβληθούν κανονικά».
Ο κ.Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να «φωτιστεί το σημείο εξόδου το 2103» και πρόσθεσε:
 
«Και όλα αυτά μέσα σε συνθήκες πανευρωπαϊκής κρίσης που επεκτείνεται και κινδυνεύει να αποκτήσει διαστάσεις ενός domino effect. Αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να τεθεί το ταχύτερο επί τάπητος,  σε συνεννόηση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ζήτημα επιμήκυνσης της εξόφλησης του δανείου των 110 εκατ., ως αρχικό βήμα για την διαμόρφωση μιας δημοσιονομικής εικόνας η οποία να είναι διαχειρίσιμη,  όπως όλοι θέλουμε.
Βεβαίως, όλα αυτά εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από διεθνείς παράγοντες στους οποίους πολύ μικρή επιρροή μπορεί να έχει  η Ελλάδα. Γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία να κινούμαστε πάντα και αμυντικά, δηλαδή να προετοιμαζόμαστε πάντοτε για κάθε κακό σενάριο και να διαμορφώνουμε την καλύτερη δυνατή θέση για την χώρα μας.»