Ελληνικό υπόμνημα στην Ουάσιγκτον για τη τουρκική προκλητικότητα

Υπόμνημα για την απαράδεκτη συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο από την Ελλάδα.
Ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης συναντήθηκε στην Ουάσινγκτον με τον Αμερικανό υφ. Άμυνας Αλεξάντερ Βέρσμπαου και με τον αρχηγό του μικτού επιτελείου, ναύαρχο Μάικ Μιούλεν και τους παρέδοσε υπόμνημα για τις προκλητικές συμπεριφορές της Άγκυρας με τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο και άλλων ενεργειών που έχουν ως προφανή στόχο την αμφισβήτηση του νομικού καθεστώτος και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στην περιοχή.
 Το υπόμνημα υποβάλεται σε μία περίοδο που υποτίθεται ότι γίνονται συζητήσεις επίσημες και ανεπίσημες όπως λέει και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος για να βελtιωθούν οι ελληνοτoυρκικές σχέσεις και που η Ουάσιγκτον ουσιαστικα προσπαθεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες στις δικές της σχέσεις της με την Άγκυρα και να πάρει ότι περισσότερο μπορεί από τη Τουρκία για  το πρόγραμμα της αντιπυραυλικής άμυνας.
Την ίδια ώρα,ντελίριο έχει προκληθεί στον τουρκοκυπριακό τύπο από τις δηλώσεις του Ντερβίς Έρογλου ο οποίος δήλωσε απερίφραστα πως : «Όλοι οι Τούρκοι της Κύπρου έφτασαν στο νησί από την Ανατολία σε διάφορες χρονικές περιόδους».