Ενα εκατ. ευρώ έριξαν στο ΚΕΔΒ, που κλείνει. Λαμπρόπουλος καλεί Αβραμόπουλο να το ξανασκεφτεί

Τι κι αν προσφάτως είχε καλέσει στη Βουλή τον τέως υπουργό Αμυνας Π. Μπεγλίτη να μην κλείσει το Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα. Ο Γ. Λαμπρόπουλος επανέρχεται και καλεί τον νέο υπουργό να το ξανασκεφτεί. Τι άλλαξε μέσα σε λίγες ημέρες; Ο υπουργός! Φτάνει, άραγε για να αλλάξει και η απόφαση;

Ο καλαματιανός βουλευτής αναφέρεται στους αγώνες μεσσηνιακού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία της χώρας, στο ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού, αλλά και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του στρατοπέδου, οι οποίες -άγνωστο πώς- κατά τον πρώην υπουργό Αμυνας λειτουργούν χωρίς κόστος συντήρησης και επισκευών!

Ο ίδιος αναφέρεται στο γεγονός ότι η Καλαμάτα διαθέτει αεροδρόμιο, σύντομα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, νοσοκομεία μέχρι και καλό κλίμα όλες τις εποχές του χρόνου, κάτι που συντελεί στην καλή διαμονή των νεοσυλλεκτων στο κέντρο εκπαίδευσης.

Αποκαλύπτει δε, ότι προ τετραετίας κατασκευάστηκε νέο κτήριο για τη στέγαση των νεοσυλλέκτων, που στοίχησε περί το ένα εκατ. €. Κατά σύμπτωση, το έργο δρομολογήθηκε την περίοδο που ήταν ο ίδιος υπουργός Εθνικής Αμυνας. Σημειώνει ακόμη, ότι το ΚΕΔΒ ήταν ανάμεσα στα Κέντρα Εκπαίδευσης που προέβλεπε να διατηρηθούν με τη νέα δομή δυνάμεων (2011-2025).

Το «ζουμί», όμως, της ερώτηση είναι ότι το λουκέτο στο ΚΕΝ αποτελεί πλήγμα για την τοπική οικονομία, που μαστίζεται από την κρίση.

Το δικό μας ερώτημα είναι εάν θα πρέπει να συνεχιστεί αυτή η πολιτική, κάθε πόλη και στρατόπεδο, κάθε ραχούλα και φυλάκιο ως… απάντηση στην οικονομική κρίση. Κι αν ένας πρώην υπουργός Αμυνας προτάσσει το τοπικό οικονομικό συμφέρον από τις πραγματικές ανάγκες της Εθνικής Αμυνας, τότε τι μπορεί να περιμένει κανείς, γενικότερα, από τους βουλευτές…

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση του Γ. Λαμπρόπουλου: