Επικοινωνία Αβραμόπουλου-Σούρλα για τα καύσιμα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γ. Σούρλα επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι συνελήφθησαν στη Ρόδο τέσσερα άτομα μεταξύ των οποίων και ένας Αντισυνταγματάρχης Διοικητής Τάγματος Μηχανικού, για λαθρεμπόριο καυσίμων της Μονάδας.
Της υπόθεσης επελήφθη η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, κλιμάκιο της οποίας με επικεφαλής τον Β’ Αρχηγό ΓΕΣ, μετέβη στη Ρόδο.

Όπως είπε ο Υπουργός στον Γ. Σούρλα, έχουν ξεκινήσει όλες οι ενέργειες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την εξάρθρωση του κυκλώματος.
Ο Γ. Σούρλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση παρέμβαση του Υπουργού και για την δυνατότητα που έδωσε να γίνονται έλεγχοι από το ΣΔΟΕ μέσα στις στρατιωτικές μονάδες, σύμφωνα με την εισήγηση που του έκανε κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Υπουργείο, όπου ο υπουργός χαρακτήρισε σημαντικές τις πρωτοβουλίες του Γ. Σούρλα για την πάταξη της νοθείας των καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις και της λαθρεμπορίας.

Ο Δ. Αβραμόπουλος περιμένει την ολοκλήρωση της δικαστικής διερεύνησης των δέκα δειγμάτων καυσίμων που πάρθηκαν από στρατόπεδα της Μαγνησίας από το ΣΔΟΕ μετά από παραγγελία της εισαγγελίας εφετών Λάρισας.

Σε σχετική δήλωσή του ο Γ. Σούρλας αναφέρει:
“Το γεγονός ότι παρά τις τεκμηριωμένες αποκαλύψεις που έχουν γίνει και τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για τη νοθεία στα καύσιμα των ενόπλων δυνάμεων και το λαθρεμπόριο καυσίμων, τα κυκλώματα συνεχίζουν ακάθεκτα τη δράση τους, αποδεικνύει ότι δρουν κάτω από ένα πανίσχυρο κύκλωμα διαπλεκόμενων, αυτό που προσπάθησε να χαρακτηρίσει τις δικές μου αποκαλύψεις ως έμμονες ιδέες και ορισμένοι έσπευσαν να τις εντάξουν ως δήθεν προσωπικές μου μικροκομματικές επιδιώξεις ενόψει μάλιστα του προεκλογικού αγώνα”.