Επικρατεί η λογική για τις κρίσεις στις ΕΔ.»Έγινε…παρεξήγηση»,λένε οι πολιτικοί

Η πολιτική είναι -μεταξύ άλλων- η τέχνη του να ικανοποιείς τους πάντες! Ειδικά εδώ στην Ελλάδα. Γι΄ αυτό και έχει ευδοκιμήσει το γνωστό …κόλπο του «λαγού». Όπου λαγός ,είναι αυτός που «χρεώνεται» να πει κάτι για να γίνει «δημοσκόπηση αντιδράσεων»!

Κάπως έτσι φαίνεται να έγινε και με το θέμα των κρίσεων στις ΕΔ. Ο Α/ΓΕΕΘΑ σε σύσκεψη της περασμένης εβδομάδας ανακοίνωσε ότι «κρίσεις δεν θα γίνουν το Μάρτιο,αλλά μετά τις εκλογές». Είναι αυτονόητο, ότι ο κ.Κωσταράκος δεν έκανε την ανακοίνωση με δική του πρωτοβουλία,ούτε πολύ περισσότερο μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτό που ανακοίνωσε ήταν δική του απόφαση.

Μετά από τη δυσαρέσκεια που υπήρξε εντός ΕΔ η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ έκανε στροφή 180 μοιρών! Από το περιβάλλον του ΑΝΥΕΘΑ Γ.Ραγκούση λέγεται ότι «ο υπουργός ποτέ δεν είπε και δεν συμφώνησε με το θέμα αναβολής των κρίσεων». Από τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο, επίσης λένε τώρα ότι «ο υπουργός δεν έχει μιλήσει για αναβολή των κρίσεων» και αφήνουν να εννοηθεί ότι ίσως κάτι να είχε ειπωθεί για τη περίπτωση που οι εκλογές γίνοντας στις 8 Απριλίου,όπως ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Έστω κι έτσι μπορούμε να πούμε «τέλος καλό όλα καλά» ; Θα δείξει.

Εκτός από το «ηθικό» μέρος της υπόθεσης για την οποία γράφαμε χθες και είχε να κάνει με τους «κομματικούς κομισάριους»,υπάρχει ένα ακόμη σοβαρότερο και πρακτικό θέμα που αφορά όλα τα στελέχη. Οι κρίσεις στις ΕΔ επηρεάζουν τις ζωές πάρα πολλών οικογενειών στρατιωτικών οι οποίοι περιμένουν τη κρίση τους για να δουν αν θα μετατεθούν και που.Πέρυσι να θυμίσουμε ότι μέχρι και τον Ιούνιο,μεταθέσεις δεν είχαν βγει και αυτό είχε αναστατώσει τα στελέχη που δεν ήξεραν σε ποιο σχολείο να γράψουν τα παιδιά τους και πως να προγραμματίσουν τη ζωή τους. Συνεπώς τα «παιχνίδια» με τις κρίσεις και όλα τα παρεπόμενα πρέπει να σταματήσουν μία διά παντός.