Επιμένουν στις κατηγορίες τους εναντίον Ασάνζ,οι δύο γυναίκες.

Οι δύο γυναίκες που κατηγορούν τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ για σεξουαλική επίθεση δεν είναι ανακατεμένες σε καμιά πολιτική συνωμοσία εναντίον του, δήλωσε σήμερα ο συνήγορός τους. 

   

Ο Κλας Μπόιστρομ τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι δύο γυναίκες είναι αξιόπιστα. Επίσης επισήμανε πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η Σουηδία τελικά να ασκήσει δίωξη κατά του Ασάνζ.

   

«Περισσότερες από 50/50», απάντησε όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες μιας τέτοιας εξέλιξης.

    «Δεν έχει να κάνει σε τίποτε με το WikiLeaks ή την CIA,» πρόσθεσε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε αν οι ισχυρισμοί (των δύο γυναικών) αποτελούν τμήμα μιας πολιτικής συνωμοσίας εναντίον του Ασάνζ. 

   

Ο ίδιος επισήμανε πως η ιστοσελίδα του και η θυρίδα για τα ηλεκτρονικά του μηνύματα δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση στη διάρκεια της νύχτας ή νωρίς το πρωί, παρόμοια με αυτήν κατά της ιστοσελίδας της σουηδικής εισαγγελίας.

    «Πιστεύουμε πως ήταν τα ίδια πρόσωπα που επιτέθηκαν την Τρίτη στην ιστοσελίδα των εισαγγελέων», πρόσθεσε ο δικηγόρος. Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα αυτή ήταν αδύνατη μέχρι σήμερα το πρωί, όταν αποκαταστάθηκε το πρόβλημα. 

   

Σύμφωνα με την εταιρία Panda Security, η ιστοσελίδα της εισαγγελίας (aklagare.se) δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα χάκερς με την ονομασία «Ανωνυμοι». 

   

Οπως επισήμανε η εταιρία, η ίδια ομάδα επιτέθηκε και στην υπηρεσία on line μεταφοράς χρημάτων PayPal και στην ιστοσελίδα του σουηδικού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. 

    Η PayPal έχει μπλοκάρει από την προηγούμενη εβδομάδα τις οικονομικές συναλλαγές του WikiLeaks.