Έτοιμος να καταθέσει στον εισαγγελέα ο Βασιλάκος

Η Δικαιοσύνη δεν έμεινε τελικά ασυγκίνητη από όσα είπε ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών  Βαγγέλης Βασιλάκος στην ομιλία του στο Πεντάγωνο κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης των καθηκόντων του.
Ο εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης κάλεσε τον πρώην Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών Βαγγέλη Βασιλάκο για να καταθέσει όσα γνωρίζει για αυτούς «που πλούτισαν και έχτισαν καριέρες μέσω των εξοπλισμών». Φράση που είχε χρησιμοποιήσει αρχικά ο αναπληρωτής υπουργός ‘Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Ο κ.Βασιλάκος στην ομιλία του είχε προχωρήσει ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να ερωτάται ο υπουργός για τα ονόματα:. «Εγώ ξέρω ποιοι είναι»,είχε πει προσθέτοντας ότι «δεν είναι το θέμα να πούμε ονόματα», αλλά να αλλάξουμε τη νοοτροπία που υπάρχει στο χώρο των εξοπλισμών.Ο κ.Βασιλάκος είχε επίσης πει στην ίδια ομιλία ότι απειλήθηκε και συκοφαντήθηκε από «αλητήριους και παρασιτούντες οι οποίοι στην αρχή της θητείας του του έλεγαν στο αυτί ότι «κι εσύ θα τα πάρεις».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Βασιλάκος ανέμενε την κλήση του από τον εισαγγελέα,μετά από τα δημοσιεύματα που προκάλεσε η ομιλία του και είναι έτοιμος να καταθέσει. Αν θα δώσει «διευθύνσεις και ονόματα» ή αν απλά θα «φωτογραφήσει» πρόσωπα δεν το αποκαλύπτει. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Πεντάγωνο ο κ.Βασιλάκος είχε μελετήσει όλες τις μεγάλες συμβάσεις των τελευταίων 12 ετών και είχε ενημερώσει τη σημερινή ηγεσία του Πενταγώνου για τις «μαύρες τρύπες» που υπάρχουν σε αρκετές απ΄ αυτές.