«Εύελπις» ο Αβραμόπουλος.Πήρε ξιφίδιο!

Κατ΄επανάληψη έχουμε επισημάνει ότι ορισμένα πράματα δεν χαρίζονται ούτε απονέμονται αν δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις. Κάτι πρέπει να κάνουν οι Αρχηγοί αν θέλουν να περιφρουρήσουν το κύρος των στρατιωτικών.

Μετά την απονομή του πράσινου μπερέ στον «καταδρομέα» Πεταλωτή, την πουλάδα στον «ιπτάμενο» Ραγκούση, προχθές είχαμε και τον «εύελπι» Αβραμόπουλο με την επίδοση του σχετικού ξιφιδίου (φώτο).

Τέτοιες μέρες προ 3ετίας βέβαια είχαμε και τον «διακλαδικό δόκιμο αξιωματικό»Μίκη Θεοδωράκη μια και του δόθηκαν και τα τρία ξιφίδια (ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ).Αξιοσέβαστος ο Μίκης αλλά…

Δεν έδωσε ποτέ κάποιο χρυσό δίσκο σε κανέναν  αρχηγό, ούτε οι Ολυμπιονίκες που τους απονέμεται ξίφος δώσανε το χρυσό τους μετάλιο σε κανέναν στρατιωτικό ακόμη και αν έγινε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Στη φωτογραφία ο ΥΕΘΑ παραλαμβάνει το ξιφίδιο από τον αρχηγό των πρωτοετών Ευέλπιδων,παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ.

Τώρα το γεγονός ότι ο Εύελπις που του δίνει το ξίφος είναι ο αδελφός του Εύελπι που φέρεται να έχει πρωταγωνιστήσει στο συμβάν της 17ης Νοεμβρίου,είναι δευτερεύον. Δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει συλλογική-οικογενειακή ευθύνη σε καμία περίπτωση.