«Φωτιές»ανάβει η Σ.Μουσταφάογλου

“ Πρώτα ο Θεός, στις 7 Νοεμβρίου θα αποκομίσουμε σημαντικά κέρδη για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.   Πρώτα ο Θεός, στις 7 Νοεμβρίου την στιγμή που θα φανερώσουμε την δύναμη μας, θα έχουμε συμβάλλει σημαντικά στον δίκαιο αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.” .Κάπως έτσι ολοκληρώνει τις ομιλίες της η επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού που διεκδικεί το δήμο Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου,στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται στη περιοχή.
Δεν είναι λίγα τα κυβερνητικά στελέχη που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις εξελίξεις στη Θράκη ,όπου δύο συνδυασμοί εμφανίστηκαν να εκπροσωπούν το “σκληρό” κομμάτι της μειονότητας,παρά το γεγονός ότι οι επιλογές των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος έγιναν με γνώμονα και τις απόψεις της μεινότητας.
Τα ίδια στελέχη λένε “΄ότι κάποιοι διέπραξαν τερατώδη λάθη στη Θράκη ,τα οποία υπάρχει κίνδυνος να τα πληρώσουμε άμεσα”, φωτογραφίζοντας συναδέλφους τους στη κυβέρνηση.
Η περίπτωση της κ.Μουσταφάογλου είναι ακόμη πιο “ενοχλητική” για τη κυβέρνηση αφού υπήρξε για περίπου μία δεκαετία ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Θράκη . Εκλέχτηκε νομαρχιακή σύμβουλος το 2002 με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2004 ήταν αντιπρόεδρος νομαρχιακού συμβουλίου. Από το 2006 ήταν αντινομάρχης με αρμοδιότητα στα θέματα Παιδείας ,Πρόνοιας,Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής
Εκλέχτηκε μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΠΑΣΟΚ, το 2005 όπου ήταν υπεύθυνη του τομέα Παιδείας και μέλος των επιτροπών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διεθνών Σχέσεων. Έχει συνεργαστεί με το ΙΣΤΑΜΕ σε θέματα μειονότητας. Συμμετείχε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ σε σειρά συναντήσεων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, με θέμα «Σεβασμός στην διαφορετικότητα στις μουσουλμανικές κοινότητες. Στις τελευταίες ευρωεκλογές ήταν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ,αλλά δεν εξελέγη. Η επιλογή της να ηγηθεί ανεξάρτητου συνδυασμού που εκπροσωπεί τους “τούρκους” της Θράκης αιφνιδίασε και προκάλεσε αμηχανία ειδικά στο ΠΑΣΟΚ.
“Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλων μας, είναι ο αγώνας όλων των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Στόχος μας είναι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα όλων των μελών της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης με ισότιμο τρόπο, να καταγγείλουμε τις διακρίσεις εφαρμόζοντας τους νόμους, και με μια όσο το δυνατό ισχυρή παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο να αγωνιστούμε  μόνο και μόνο  για ίσα δικαιώματα.   Αυτό είναι το καθήκον όλων μας.  Αποτελεί καθήκον όλων των Τούρκων της Δυτικής Θράκης να συμμετάσχουν σε αυτόν το συνδυασμό”,είπε η κ.Μουσταφάογλου σε μία από τις τελευταίες εμφανίσεις της. Τα όσα είπε δημοσιεύτηκαν στη Μιλλιέτ ,σε τουρκόφωνες εφημερίδες της Θράκης και αναδημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ,η οποία διαχρονικά παρακολουθεί και κριτικάρει τις υπερβολές και τις προκλήσεις συγκεκριμένων μειονοτικών κύκλων.