«Γιαβάς-γιαβάς» η συνεργασία με τη χώρα να καταρρέει!

Με την απειλή επιστροφής στη δραχμή, να επικρέμεται πάνω από τη χώρα ,το πολιτικό παιχνίδι στην Αθήνα συνεχίζεται με ρυθμούς που δεν συνάδουν με τις ταχύτατες οικονομικές εξελίξεις σ΄ όλη την Ευρώπη!

Ο κ.Παπανδρέου πήγε στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και βγαίνοντας από το Προεδρικό είπε το αυτονόητο,ότι δηλαδή η συνεργασία είναι αναγκαία και θα την επιδιώξει σε επαφές που θα έχει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς! Τι ακριβώς έχει στο μυαλό του δεν αποκάλυψε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι από τη ΝΔ δεν φαίνεται καμία διάθεση να υποχωρήσουν .

Άρα όλα δείχνουν ότι το αδιέξοδο παραμένει και ο κίνδυνος της απόλυτης κατάρρευσης της χώρας είναι κάτι παραπάνω από άμεσος.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 12.05 στο προεδρικό μέγαρο και στην πόρτα τον υποδέχθηκε ο κ. Παπούλιας.

Ο διάλογος ήταν ο εξής:

Παπανδρέου: «Οπως ξέρετε χθες η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να δημιουργήσω μια ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας.
Δεν είμαι κολλημένος με τις καρέκλες. Χρειάζεται προσπάθεια για να μην οδηγηθεί η χώρα στην περιπέτεια των εκλογών.
Στόχος είναι να φτάσουμε στην επικύρωση της νέας δανειακής σύμβασης για την χώρα. Φοβάμαι μήπως η άρνηση στην συναίνεση ανησυχήσει τους ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα έστελενε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θέλει να μείνει στον στενό πυρήνα της ευρωζώνης.

Παπούλιας: Τώρα είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους μας. Πρέπει να βρεθεί δρόμος συνενόησης. Θα καταβάλλω όσες ποσπάθειες μπορώ για το καλό της πατρίδας.