Γιατί άλλαξε το πρόγραμμά του στις ΗΠΑ ο Αβραμόπουλος

Αρχικά το πρόγραμμα του ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ,προέβλεπε επισκέψεις και συναντήσεις με στελέχη μεγάλων εταιρειών οπλικών συστημάτων. Οι συναντήσεις είχαν οριστεί για το απόγευμα της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης.

Τελικά το πρόγραμμα άλλαξε και ο ΥΕΘΑ θα επιστρέψει νωρίτερα με αποτέλεσμα οι συναντήσεις να μην γίνουν. Αιτία όπως λένε οι συνεργάτες του είναι “οι εξελίξεις στην Αθήνα”,υπονοώντας ότι την Τετάρτη θα προκηρυχθούν και επισήμως οι εκλογές.

Η θέση του Onalert περί εξοπλισμών είναι γνωστή,μην την επαναλαμβάνουμε. Θεωρούμε λάθος να μην συναντά ο Έλληνας ΥΕΘΑ εκπροσώπους εταιρειών με τις οποίες η Ελλάδα είτε έχει “ανοιχτούς λογαριασμούς” από παλιά προγράμματα ,είτε μπορεί να έχει ενδιαφέροντα στο μέλλον. Όμως το θέμα δεν είναι αυτό. Είναι η “φοβία” που έχει αναπτυχθεί γενικώς στον πολιτικό κόσμο για να έχει καθαρές,διάφανες και ανοιχτές επαφές με τους επιειρηματικούς κύκλους της Άμυνας. Υπήρξε “γαλάζιος” ΥΕΘΑ, η γραμματέας του οποίου απαντούσε σε αιτήματα για ραντεβού, ότι “ο υπουργός δεν κάνει συναντήσεις με επιχειρηματίες”. Ο ίδιος “έσκιζε τα ρούχα του” σε ομιλίες του για την σωτηρία της αμυντικής μας βιομηχανίας.

Δεν γνωρίζουμε αν πράγματι πολιτικές εξελίξεις αναγκάζουν τον κ.Αβραμόπουλο να ακυρώσει τις συναντήσεις του στις ΗΠΑ ή αν έχει κι αυτός “προσβληθεί” από τη “φοβία”.

Το πρόβλημα δεν είναι και δεν ήταν ποτέ τα επίσημα θεσμικά ραντεβού. Τα ανεπίσημα “καφεδάκια” πέριξ του ΥΕΘΑ είναι το θέμα…