Γιατί αντικατέστησε το διευθυντή του Στρατιωτικού του Γραφείου ο Βενιζέλος.

Η απόφαση Βενιζέλου για αντικατάσταση του διευθυντή του Στρατιωτικού του Γραφείου ταξίαρχου της ΠΑ Σάκη Παπανικολάου, εξέπληξε πολλούς,όχι όμως όσους έχουν γνώση των πραγμάτων για το τι «τρέχει στον υπουργικό διάδρομο». Εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες «παιζόταν το έργο» της αντικατάστασης του διευθυντή,ο οποίος όπως σ΄ όλη τη διάρκεια της καριέρας του,είχε αρκετούς και φανατικούς εχθρούς.

Ένα κομμάτι του υπουργικού επιτελείου,μικρό μεν αλλά πολύ σημαντικό δεν είχε δει ποτέ με καλό μάτι τον «πτέραρχο». Η θητεία του ως υπασπιστής του Άκη Τσοχατζόπουλου,αλλά και οι όχι και τόσο θετικές κριτικές που τον συνόδευαν για «τα έργα και τις ημέρες του» ως Αεροπορικός Ακόλουθος στην Ουάσιγκτον, δεν άρεσαν σε καποιους από τους συνεργάτες του Βενιζέλου. Ο Σ.Παπανικολάου,ήταν ένας αξιωματικός ,άλλης γενιάς ,που θεωρούσαν ότι δεν ταίριαζε στο «σύγχρονο» προφίλ πολιτικού που προσπαθεί να προβάλει ο Βενιζέλος.

Ωστόσο καλά τα «σύγχρονα προφίλ»,αλλά χρειάζονται και τα … «ψηφαλάκια». Οι πληροφορίες λοιπόν λένε ότι τον Σ.Παπανικολάου «κληρονόμησε» στον Βενιζέλο ο πρώην ΥΕΘΑ και πρώην «Θεσσαλονικάρχης», Άκης Τσοχατζόπουλος,αρκετά πριν τον διαδεχτει και στους δύο τίτλους ο Βενιζέλος.

Ο οποίος μη έχοντας απολύτως καμμία σχέση με τις ΕΔ ,δεν είχε και ανθρώπους για να διεκπεραιώνουν τα άκρως απαραίτητα και χρήσιμα για έναν πολιτικό που θέλει να πρωτεύει στην εκλογική του περιφέρεια, «κοινωνικά στρατολογικά αιτήματα». Ο Σ.Παπανικολάου μπορούσε άνετα να αναλάβει αυτό το έργο και το έκανε.

Ο Βενιζέλος μόλις ανέλαβε την ηγεσία του ΥΕΘΑ,τον τοποθέτησε διευθυντή του Στρατιωτικού Γραφείου παρά τις αντιρρήσεις συνεργατών του. Κι όχι μόνο αυτό: ο κ.Βενιζέλος ενέκρινε την επαναφορά στην ενέργεια του διευθυντή του, ο οποίος είχε αποστρατευθεί το 2005. Επέστρεψε λαμβάνοντας όλους τους βαθμούς ,φθάνοντας έτσι στο βαθμό του ταξίαρχου. Μέγα «σούσουρο» προκλήθηκε στο ΥΕΘΑ γιατί ο Σ.Παπανικολάου δεν είχε το απαράβατο προσόν της φοίτησης στη Σχολή Πολέμου,αλλά και γιατί κάποιοι ορκισμένοι εχθροί του υπενθύμισαν ότι τη περίοδο που ήταν στην Ουάσιγκτον είχε κατορθώσει να μετατάξει τη σύζυγό του από την Εθνική Τράπεζα στο στρατό και στην συνέχεια να την αποσπάσει στο γραφείο του. Κάτι που είχε οδηγήσει το ΓΕΕΘΑ, στην απόφαση ανάκλησής του.

Όλα αυτά τα γνώριζε ο κ.Βενιζέλος.

Η «αρχή του τέλους» για τον ταξίαρχο ήταν η δημοσίευση κάποιων σχολίων σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο,τα οποία έπλητταν τον υπουργό και συνεργάτες του. Οι διαρροές αυτές «χρεώθηκαν» δίκαια ή άδικα δεν έχει πια σημασία στον διευθυντη του Στρατιωτικού Γραφείου. Πήρε κάποιο χρόνο για να πειστεί ο Βενιζέλος.Αλλά όταν το αποφάσισε προχώρησε άμεσα.
Το ερώτημα είναι αν ο Σ.Παπανικολάου θα παραμείνει στην ΠΑ ή θα ξανα-αποστρατευτεί.Την Τετάρτη ξεκινούν οι κρίσεις.