Γιατί πήγε ο Γλέζος στο ΥΕΘΑ.Θερμή υποδοχή από τον Α/ΓΕΕΘΑ,με εντολή Αβραμόπουλου

Η “ειδική αποστολή” του Μανώλη Γλέζου στο ΥΕΘΑ.

Δεν είδε φως και μπήκε ο βετεράνος της Αριστεράς και σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα.

Κατ΄ αρχήν είναι “γείτονας”.Ο Μανώλης Γλέζος μένει σ΄ ένα ταπεινό διαμέρισμα στα όρια Χαλανδρίου,Ν.Ψυχικού,μια δρασκελιά από το ΥΕΘΑ.

Η επίσκεψή του στο ΥΕΘΑ ήταν ιδέα του Αλέξη Τσίπρα,που το τελευταίο χρονικό διάστημα,γίνεται δέκτης μηνυμάτων και από στελέχη των ΕΔ ,τόσο για τη κατάσταση που επικρατεί στο έμψυχο δυναμικό όσο και για τους εξοπλισμούς,αλλά και για τις γεωστρατηγικές εξελίξεις στην ευτύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην Ελλάδα.

Μετά από ειδική ενημέρωση που είχε επί των θεμάτων της Άμυνας στη “τυφλή¨αίθουσα εστιατορίου ενός μικρού ξενοδοχείου στου Ψυρρή,ο Αλέξης Τσίπρας,βγήκε στη Βουλή και ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που ζήτησε την άμεση ακύρωση της προμήθειας των δύο επιπλέον υποβρυχίων ύψους 1,5 δις ευρώ που έσπευσε να αγοράσει η κυβέρνηση Παπανδρέου ,επί υπουργίας Βενιζέλου,εν μέσω Μνημονίου.

Κατά τη μεσημβρινή “χακί ενημέρωση” στου Ψυρρή,ο Αλέξης Τσίπρας επέδειξε ιδιαίτερο προβληματισμό για τα κύματα λαθρομεταναστών που αναμένεται να ξεσπάσουν στα ανατολικά “πλευρά” της χώρας σε περίπτωση ανάφλεξης στη Συρία και το Ιράν.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσε και ξαναρωτούσε για το ειδικό καθεστώς της αμερικανικής βάσης στη Σούδα και το πως θα εμπλακεί.

Ενα άλλο σημείο στο οποίο στάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και κράτησε σημειώσεις ήταν η ανάλυση που του έκαναν οι ένστολοι τεχνοκράτες για την ανάγκη δραστικής μείωσης των λειτουργικών εξόδων στην Άμυνα μέσω της κατάργησης των 280 μεγάλων στρατοπέδων που παραμένουν ανοιχτά στην ενδοχώρα.

Πήγε λοιπόν διαβασμένος στο ΥΕΘΑ ο “καπετάν-Μανωλης” ,ο οποίος σημειωτέον έχει τους δικούς του “συνδέσμους” στις ΕΔ από τα χρόνια της παρανομίας.Οι περισσότεροι εξ αυτών παραμένουν μέλη του Σύνδεσμου Εξορισθέντων και Φυλακισθέντων 1967-1974.

Γι΄ αυτό και η θερμή υποδοχή από τον ίδιο τον Α/ΓΕΕΘΑ. Η οποία φυσικά και έγινε με την άδεια -αν όχι την παρότρυνση- του Δημήτρη Αβραμόπουλου,για τον οποίο πυκνώνουν τα σενάρια που τον θέλουν ως “εναλλακτική λύση” το βράδυ της Κυριακής,για τη δημιουργία της νέας συγκυβέρνησης που όλα δείχνουν ότι θα απαιτηθεί. Αβραμόπουλος και Γλέζος συναντήθηκαν και τα είπαν στο ΥΕΘΑ.