«Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα σύνορά της», λέει ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών

Υπέρ περισσότερων ελέγχων στο χώρο του Σέγκεν τάχθηκε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών. Ο Χανς Πετερ Φρίντριχ έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ράινισε Ποστ» του Ντίσελντορφ και μίλησε για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

«Τα ανοιχτά σύνορα σημαίνουν πολλά για το αίσθημα του εμείς στην Ευρώπη, διότι σημαίνουν ελευθερία και ότι οι λαοί έρχονται πιο πιο κοντά. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν δίνουμε πια βάρος στην ασφάλεια. Όταν χώρες όπως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διασφαλίσουν τα σύνορά τους, τότε εμείς θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ελέγχους εντός του Σέγκεν», δήλωσε.

Ο χριστιανοκοινωνιστής υπουργός θεωρεί ότι τα ανοιχτά ευρωπαϊκά σύνορα δεν θα πρέπει να είναι η πύλη από την οποία περνούν μεταναστευτικά κύματα. Και στο ζήτημα αυτό ο γερμανός υπουργός συμφωνεί απόλυτα με τον γάλλο ομόλογό του Κλοντ Γκεάν, ο οποίος ζητά την «προσαρμογή της συνθήκης Σέγκεν στα νέα δεδομένα».

Δεν είναι, όμως, μόνον ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών που ασκεί κριτική στην Ελλάδα. Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DAPD μετέδωσε ότι η ανθρωπιστική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία χαρακτηρίζει ως «ιδιαίτερα ανησυχητικά» τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης. Αναφέρεται στην επ΄ αόριστον κράτηση παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα σε περίπτωση που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χήρα Χόνεκερ:»Ηλίθιοι όσοι σκοτώθηκαν για να περάσουν στη Δ.Γερμανία»!