Η ΝΔ κατηγορεί Βενιζέλο «για πράσινο κομματικό κράτος στις ΕΔ»!

«Πόλεμος» ξεσπά με καθυστέρηση είναι αλήθεια για τις κρίσεις στις ΕΔ.
Η ΝΔ με δήλωση του υπεύθυνου τομεάρχη της για θέματα Άμυνας Μαργαρίτη Τζίμα κατηγορεί τον ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλο για προσπάθεια εγκαθύδρισης «πράσινου κομματικού κράτους στις ΕΔ».

Η ανακοίνωση αναφέρεται σε αποσπάσματα από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του ΥΕΘΑ. Ο κ.Τζήμας δήλωσε:

Τα “έργα και οι ημέρες” της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στον ευαίσθητο χώρο της Εθνικής Άμυνας συνεχίζονται.

   

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βενιζέλος, σε χθεσινή συνέντευξη του, ερωτηθείς για τις φετινές κρίσεις των Αξιωματικών, απάντησε επί λέξει:

   

“Θεωρώ ότι οι φετινές κρίσεις οι οποίες έγιναν στο πνεύμα και του νέου νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών, είναι υποδειγματικές. Δεν νομίζω ότι υπήρξαν άλλοτε στις Ένοπλες Δυνάμεις κρίσεις, οι οποίες να είχαν αυτά τα χαρακτηριστικά της διαφάνειας, της αξιοκρατίας. Έγιναν οι πιο ισορροπημένες και προσεκτικές κρίσεις”.

   

Και σε άλλο σημείο ότι: “Η κριτική στρέφεται κατά αποδεκτών, που αδικούνται κατάφορα, όπως είναι οι Αρχηγοί των Επιτελείων και ανώτατοι αξιωματικοί που στελεχώνουν τα Συμβούλια Κρίσεων”.

   

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Βενιζέλου προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που παρατηρούν με έκδηλη ανησυχία και αγανάκτηση τα τεκταινόμενα στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών, που καταδικάζουν απερίφραστα τέτοιες αλαζονικές συμπεριφορές.

   

Θα περιμέναμε τουλάχιστον μια έκφραση συγγνώμης από την κυβέρνηση, για το όργιο της κομματικής επιδρομής που βιώσαμε στις φετινές κρίσεις. Αντ’ αυτού, ο κ. Βενιζέλος αποποιείται της ευθύνης και καταδεικνύει ως αποκλειστικούς υπεύθυνους για τις κρίσεις, τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και τους ανώτατους αξιωματικούς που στελεχώνουν τα Συμβούλια Κρίσεων.

   

Η αλαζονεία και τα ψεύδη αυτής της κυβέρνησης δεν έχουν όρια. 

   

Ακόμη και στις Ένοπλες Δυνάμεις εγκαθιδρύουν το πράσινο κομματικό κράτος, το οποίο καταδικάζει ο Ελληνικός λαός. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι φέουδο κανενός. 

   

Σε αυτές έχουν θέση όλοι οι άξιοι και όχι οι κάτοχοι πράσινης κομματικής ταυτότητας».