Η ΠΑ ετοιμάζεται για «ανορθόδοξη» επιχείρηση στη Λιβύη.

Επιτελείς της ΠΑ έχουν αρχίσει από χθες να σχεδιάζουν εναλλακτικά σχέδια για την επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων της Λιβύης. Η επιχείρηση δεν θα έχει καμμία σχέση με όσα έγιναν στην Αίγυπτο,όπου οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν σαφώς πιο «ομαλές» σε σχέση με το χάος της Λιβύης.

Το μεγάλο πρόβλημα ,όπως και στην Αίγυπτο, είναι η ασφαλής οδική μεταφορά των Ελλήνων σε κάποιο αεροδρόμιο. Το πρόβλημα αυτό είχε λυθεί σχετικά εύκολα στην Αλεξάνδρεια ,αφού οι Έλληνες βρίσκονταν συγκεντρωμένοι σε μία πόλη και μεταφέρθηκαν σχετικά άνετα στο αεροδρόμιο της πόλης.

Στη Λιβύη υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 200 Έλληνες, διάσπαρτοι όμως σε όλη τη χώρα! Θα χρειαστούν δύο μεταγωγικά αεροσκάφη,αλλά το πρόβλημα είναι που και πως θα γίνει η συγκέντρωση των Ελλήνων. Είναι μάλλον απίθανο να συγκεντρωθούν όλοι στο αεροδρόμιο της Τρίπολης και γι΄ αυτό οι επιτελείς της ΠΑ, σχεδιάζουν εναλλακτικά σενάρια, τα οποία προβλέπεουν ότι τα πληρώματα των μεταγωγικών αεροσκαφών θα χρειαστεί να προσγειωθούν σε περισσότερα από ένα αεροδρόμια.

Μπορεί στα αεροπλάνα να επιβαίνουν ένοπλοι στρατιώτες,ας πούμε άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων; Η απάντηση είναι όχι,τουλάχιστον νόμιμα. Ωστόσο η κατάσταση που περιγράφουν οι συμπατριώτες μας από τη Λιβύη είναι κάτι παραπάνω από τραγική και η ασφάλεια η δική τους αλλά και των πληρωμάτων των μεταγωγικών αεροσκαφών που θα αναλάβουν τη δύσκολη επιχείρηση προβληματίζει.