Η ΧΟΥΡΙΕΤ,προκαλεί πολιτική ένταση στην Αθήνα.

Το δημοσίευμα της ΧΟΥΡΙΕΤ,σύμφωνα με το οποίο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε τους Έλληνες τεμπέληδες σε σχέση με τους Τούρκους,προκαλεί αναταραχή στην Αθήνα και σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ.
Ο κ.Πάγκαλος αρνήθηκε ότι είπε όσα του αποδίδει η εφημερίδα,υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν μίλησε με δημοσιογράφο στην Τουρκία,αλλά δεν έμεινε εκεί. Ούτε λίγο,ούτε πολύ χαρακτήρισε τεμπέλη τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σε απάντησή του προς το κ.Πάγκαλο αναφέρει:

«Ο κύριος “μαζί τα φάγαμε”, αντί να μασά ακόμα και τα λόγια του, να μας πει ρητά και ξεκάθαρα: 

   

– Χαρακτήρισε -ναι ή όχι;- κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, τους Έλληνες τεμπέληδες;

   

– Αναφέρθηκε -ναι ή όχι;- στην εξαγορά της Finansbank “ως μια από τις πιο επιτυχημένες επενδύσεις”, την οποία ωστόσο το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ως εκπρόσωπος του κόμματος τότε, τη χαρακτήριζαν “σκάνδαλο”;

   

Διαψεύδει -ναι ή όχι;- το σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ;

   

Ρητά και ξεκάθαρα.

   

Τα άλλα αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις». 


Και φυσικά ο αντιπρόεδρος ανταπάντησε:

Η Νέα Δημοκρατία δεν ξέρει τι να αφήσει και τι να πιάσει. Το μόνο που γνωρίζει είναι κατά καιρούς να επιτίθεται προσωπικά σε μέλη της Κυβέρνησης. Είναι το νέο ήθος Σαμαρά στην πολιτική ζωή του τόπου.

   

Όπως δηλώσαμε εξ αρχής δεν υπάρχει ούτε συνέντευξη ούτε οποιαδήποτε επαφή με Τούρκο δημοσιογράφο, όπως αρχικά ισχυρίστηκε η Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει η προσφώνηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, η οποία έχει μια συνέχεια και έναν λογικό ειρμό που οι πλαστογράφοι δεν μπορούν, βέβαια, παρά να παραποιήσουν. 

   

Τώρα για το αν ήταν πατριωτικά αυτά που είπε ο κ. Πάγκαλος στην Κωνσταντινούπολη, ομιλών προς δεκάδες εκπροσώπους των οργανώσεων της Ομογένειας, είναι χαρακτηριστικό ότι το τέλος της ομιλίας του κάλυψαν ενθουσιώδη χειροκροτήματα. 

   

Οι Έλληνες ομογενείς της Κωνσταντινούπολης είναι, βέβαια, πολύ πιο αρμόδιοι για να κρίνουν ποιος μιλά πατριωτικά από τα ακροδεξιά «τσικό» της δημοσιογραφίας, στα οποία έχει ανατεθεί η εκπροσώπηση της ΝΔ. Ας ασχοληθούν με κάτι σοβαρότερο, όπως το «Ζάππειο 2», που αδίκως περιμένουμε τόσο καιρό.