Η τρόϊκα στο Υπουργείο Άμυνας.Τι συζητήθηκε.

Έκανε τη καρδιά του πέτρα ο ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλος και δέχτηκε τη τρόϊκα στο γραφείο του. Είναι η δεύτερη φορά που το κάνει αν και στις πρώτες επισκεψεις της τρόϊκα το απέφευγε.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δέχθηκε στο γραφείο του τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Mathias Mors, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Poul Thomsen και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Klaus Masuch.

Σύμφωνα με όσα λένε πηγές από το ΥΕΘΑ η τρόϊκα έκανε “μια γενική κουβέντα με τον υπουργό,για την οικονομία και δεν επικεντρώθηκαν σε θέματα άμυνας”

Η τρόϊκα δεν έχει λόγο σε θέματα εξοπλισμών,τουλάχιστον επισήμως και θεωρητικά. Έχει ζητήσει μείωση αμυντικών δαπανών και ο ΥΕΘΑ σήμερα σε δύο ομιλίες του τόνισε όσο μπορούσε τις περικοπές στις οποίες έχουν υποβληθεί οι ΕΔ.

Όμως ισχνά έως ανύπαρκτα είναι τα αποτελέσματα σ΄ ότι έχει να κάνει με το κλείσιμο στρατοπέδων.Θέμα το οποίο κοστίζει πολλά και το κλείσιμο τουλάχιστον 350 στρατοπέδων θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω μείωση των δαπανών,