Η χώρα σε ακυβερνησία,οδεύει στη χρεοκοπία!

Η ακυβερνησία που έχει επιβληθεί στη χώρα από την ίδια της τη πολιτική ηγεσία είναι άκρως επικίνδυνη. Τρία 24ωρα τώρα συζητούν και συζητούν και συζητούν για να σχηματίσουν μια κυβέρνηση που θα ονομάζεται “Εθνικής Σωτηρίας”. Άρα μια κυβέρνηση που καλείται να αντιμετωπίσει όχι κάτι απλά επείγον αλλά την ίδια τη σωτηρία της χώρας. Κι αν κάνουν τόσες μέρες για να βρουν τον άνθρωπο που θα ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας,ποιος μπορεί να πιστέψει στα σοβαρά ,ότι ακόμη κι αν τελικά Παπανδρέου και Σαμαράς κατορθώσουν να τη σχηματίσουν θα της επιτρέψουν να δουλεψε κιόλας; Κανείς!

Από χθς ζητήθηκαν και οι παραιτήσεις όλων των υπουργών κι έτσι η όποια κυβέρνηση υπήρχε…έσβησε κι επισήμως τις μηχανές και απλά ακούει τις προτροπές του …Όλι Ρεν να τελειώνουμε και να βρούμε λύση ,γιατί λεφτά δεν έχει! Η πρόκληση είναι δύσκολο να γίνει δεκτή.

Οι μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει εδώ και 25 μήνες και να έχουν οι περισσότερες ολοκληρωθεί ακόμη …περιμένουν. Τώρα τον σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας.

Σ΄ ότι αφορά στην Εθνική Άμυνα; Μπορεί να θεωρούν πολλοί ότι οι μεταρρυθμίσεις σ΄ αυτό το χώρο μπορούν να περιμένουν. Κάνουν τραγικό λάθος ,όπως ασυγχώρητο σφάλμα είναι και το γεγονός ότι επί 25 μήνες δεν έγινε απολύτως τίποτα εκτός από το λυσσαλέο “κούρεμα” των εισοδημάτων του ανθρώπινου δυναμικού των ΕΔ. Τίποτα άλλο!

Οι μεταρρυθμίσεις και οι περικοπές στην Άμυνας πρέπει όχι απλά να δρομολογηθούν αλλά να αρχίσουν άμεσα να υλοποιούνται,γιατί έχουν άμεση σχέση με την εξασφάλιση αναγκαίων οικονομικών πόρων. Η νέα δομή των ΕΔ θα απελευθερώσει σημαντικά κονδύλια από το αναγκαίο συμμάζεμα των ΕΔ.

Όμως δεν είναι μόνο η οικονομία που πρέπει να απασχολεί τις ΕΔ. Η επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα είναι το βασικό ζητούμενο ειδικά αυτή τη περίοδο που επικίνδυνα παιχνίδια παίζονται στη γειτονιά μας. Για όλα αυτά όποιος κι αν επιλεγεί για ΥΕΘΑ της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας θα πρέπει όχι απλά να περιμένει τις εκλογές για να παραδώσει στον επόμενο,αλλά να δουλέψει σοβαρά και γρήγορα. Κι απ΄ αυτή την άποψη η λύση της επιλογής ενός προσώπου εξωκοινοβουλευτικού που δεν θα ΄χει αγωνία εκλογής στις επόμενες εκλογές,μοιάζει να είναι η καλύτερη .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΜΠΛΟΚΗ!Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ