«Ιστορικό μας καθήκον η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας»,είπε ο Βενιζέλος.

Για ιστορικό καθήκον και δημοκρατική υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να «υπερασπιστεί τον σκληρό πυρήνα της εθνικής της κυριαρχίας,εν μέσω χαλεπών καιρών στην οικονομία» έκανε λόγο ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος,μιλώντας στην Σύνοδο των Προέδρων των Μειζόνων των Εβραϊκών Οργανώσεων της Αμερικής που διεξάγεται τις μέρες αυτές στην χώρα μας.
Όσον αφορά στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως βασική μας πολιτική είναι η εγκαθίδρυση σχέσεων καλής γειτονίας και στενής συνεργασίας. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της αμφίπλευρης εφαρμογής των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Όλα αυτά πάντοτε υπό το πρίσμα του Διεθνούς Δικαίου και συγκεκριμένα του Δικαίου της Θάλασσας.

Ειδικότερα για τις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις, ο Υπουργός επισήμανε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά μιας στρατηγικής συνεργασίας. Αναφέρθηκε επίσης στην ανταλλαγή επισκέψεων ανώτατων αξιωματικών των δύο χωρών αλλά και στην επικείμενη επίσκεψή του στο Ισραήλ, κατόπιν της πρόσκλησης που του έχει απευθύνει ο Ισραηλινός ομόλογός του, κ. Εχούντ Μπάρακ.