ΚΥΣΕΑ ίσως και το απόγευμα,αλλάζουν Αρχηγούς


Μέσα στο χάος που έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική κίνηση Παπανδρέου για το δημοψήφισμα ,όλα δείχνουν ότι ίσως και σήμερα έχουμε κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις 17.30 και το πιθανότερο είναι ότι θα πάρει αποφάσεις για νέα ηγεσία.

Αυτή τη στιγμή το σενάριο θέλει τον ΥΕΘΑ να εισηγείται την αποστρατεία όλων των Αρχηγών και να προχωρά βαθειά για την επιλογή των νέων.

Το πιο προχωρημένο σενάριο που ακούγεται θέλει τον σημερινό διοικητή του Γ΄ ΣΣ αντιστράτηγο Μιχάλη Κωσταράκο να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να επιλεγεί ως νέος Α/ΓΕΕΘΑ, αν τελικά επικρατήσει η άποψη για αποστρατεία και του Ι.Γιάγκου.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν τις κρίσεις με τις πολιτικές εξελίξεις. Ειδικά μετά από τις χθεσινοβραδυνές εξελίξεις που κανείς πλέον δεν μπορεί να προβλέψει που θα πάνε τη χώρα.Όπως είχε γίνει και το 2009,όταν η τότε κυβέρνηση της ΝΔ είχε “τακτοποιήσει” το θέμα της στρατιωτικής ηγεσίας πριν πάει σε εκλογές,έτσι και τώρα κάποιοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση θέλει να είναι έτοιμη για όλα.

Γιατί είναι μάλλον δύσκολο νσ πιστέψει κάποιος ότι τέτοιες ώρες έχει στο μυαλό της και στις προτεραιότητές της τη νέα δομή δυνάμεων και την αναδιοργάνωση.