«Κάρφωσε» Πάγκαλο ο Βενιζέλος για όσα είχε πεί

Τις δηλώσεις τις έκανε ο υπουργός, αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον κ. Δρούτσα στο ΥΠΕΘΑ που είχε αντικείμενο την προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας.
 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε συγκεκριμένα: «Η Κυβέρνηση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ασκεί την διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος και εκφράζει την κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Κυβέρνηση λοιπόν τιμά, σέβεται και υποστηρίζει όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Στέλνει χαιρετισμό αναγνώρισης και στήριξης σε όλους τους άντρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Τους μεταφέρω, ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το φρόνημα του ελληνικού λαού: Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αναγνωρίζει το έργο που επιτελούν.»
 

Η δήλωση του υπουργού ´Αμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου έχει αποδέκτη τον αντιπρόεδρο της κυβέρνης Θόδωρο Πάγκαλο και τα όσα δήλωσε για τους στρατιωτικούς τους οποίους χαρακτήρισε «αντιπαραγωγικούς».
Οι δηλώσεις Πάγκαλου έχουν προκαλέσει ισχυρότατες αντιδράσεις στο χώρο των ΕΔ.Ο ΣΥΣΜΕΔ με ανακοίνωσή του είχε καλέσει την πολιτική ηγεσία να πάρει θέση και ο κ.Βενιζέλος το έκανε με σαφήνεια με τη σχετική του δήλωση.Αναμένεται αντίδραση Πάγκαλου.