«Κεραυνοί» Βασιλάκου για «αλητήριους και παράσιτα»!

Μπορεί στα 4,5 χρόνια της θητείας του να μην είχε ανοίξει το στόμα του αλλά στην αποχαιρετηστήρια ομιλία του άναψε φωτιές. Ο πρώην πια Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Βαγγέλης Βασιλάκος μέσα από το Πεντάγωνο και παρουσία του υπουργού Άμυνας και της στρατιωτικής ηγεσίας εξαπέλυσε κεραυνούς:
«Δέχτηκα απειλές, με λοιδορούσαν και με συκοφαντούσαν με χυδαίο τρόπο. Μου έλεγαν στο αυτί στην αρχή της θητείας μου ότι «καλά κι εσύ θα τα πάρεις». Δεν υπέκυψα ούτε στις απειλές,ούτε τα πήρα. Είναι στάση ζωής. Και σ΄ αυτούς τους αλητήριους ,σ΄ αυτά τα παράσιτα,λέω ότι και τώρα που αποχωρώ θα συνεχίσω να έχω την ίδια στάση ζωής».
Ο κ.Βασιλάκος συνέχισε λέγοντας ότι «δεν χρειάζεται να ρωτάτε τον κ.Μπεγλίτη ποιοι είναι αυτοί που έκαναν περιουσίες με τους εξοπλισμούς. Εγώ ξέρω ποιοι είναι. Αλλά δεν έχει νόημα αυτό. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να πάψουμε να ασχολούμαστε με τους εξοπλισμούς. Αυτό είναι παθογένεια. 4,5 χρόνια σ΄ αυτή τη θέση δεν κατάλαβα γιατί αυτή η εμμονή».
Ο κ.Βασιλάκος πρότεινε τη δημιουργία υφυπουργείου Εξοπλισμών που θα έχει την πολιτική ευθύνη. Μίλησε με εξαιρετικά θερμά λόγια για τους ένστολους, λέγοντας «ότι σε κανένα κομμάτι του κράτους δεν υπάρχουν τόσο πιστοί στο καθήκον άνθρωποι» και ευχαρίστησε τους πάντες για τη συνεργασία και τον σεβασμό με τον οποίο τον αντιμετώπισαν.
Κατεβαίνοντας από το βήμα ,ο υπουργός Άμυνας του είπε «ότι πολλοί μπορεί να ήθελαν να φύγεις,αλλά να ξέρεις ότι αυτό εδραίωνε περισσότερο τη θέση σου».
Ο νέος Διευθυντής Εξοπλισμών Δ.Γεωργιόπουλος,εγγυήθηκε τη διαφάνεια. Αναλαμβάνει σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο,όπου το θέμα της παραλαβής του υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ παραμένει ανοιχτό. Είναι απόστρατος πτέραρχος,ο πρώτος που έφερε τα F-16 στην Ελλάδα και γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο των εξοπλισμών. Είχε διατελέσει και υπαρχηγός ΓΕΑ.