Κόβουν τα πάντα εκτός από …τα VIP αεροσκάφη οι υπουργοί!!!

‘Ολα τα κόβει η κυβέρνηση,μόνο τα VIP αεροσκάφη δεν λέει να κόψει! Διατηρεί και τα τρία παρακαλώ για να μπορεί ο κ.Παπακωνσταντίνου να πετάγεται μέχρι …το ΔΝΤ και να λαμβάνει οδηγίες για το πόσα ακόμη πρέπει να μας κόψει! Για το θέμα των VIP αεροσκαφών κατέθεσε ερώτηση προς τον ΥΕΘΑ ,ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας της ΝΔ Μ.Τζήμας:

“Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, αλλά και ασφαλείς πληροφορίες, στη νέα Δομή Δυνάμεων της Π.Α.,  μεταξύ των άλλων, διατηρούνται και τα τρία VIP αεροσκάφη, τα οποία απασχολούν 20 περίπου χειριστές πιλότους, 25 τεχνικούς και 9 συνοδούς.
 
Επειδή η χρησιμοποίηση αυτών των αεροσκαφών, είναι εξαιρετικά κοστοβόρα – και μάλιστα την παρούσα περίοδο οικονομικής δυσπραγίας – αφού η κάθε ώρα πτήσεως στοιχίζει περί τις 7.000 ευρώ.
 
Επειδή υπάρχουν επίσης πληροφορίες και δημοσιεύματα, για καταχρηστική χρήση και ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων για πτήσεις VIP, για σκοπούς δηλαδή εκτός της επιχειρησιακής αποστολής τους, με υψηλότατο κόστος και ανάλογη απασχόληση προσωπικού.
 
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
 
1.       Θεωρεί σκόπιμη και αναγκαία τη διατήρηση τριών αεροσκαφών VIP υπό τις παρούσες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, τη στιγμή που το ΥΠΕΘΑ έχει προβεί σε μεγάλες περικοπές κονδυλίων σε άλλους τομείς,  καίριους  για τη λειτουργία  των Ενόπλων Δυνάμεων; Πόσες πτήσεις VIP αεροσκαφών και για ποια δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες (έτος Μνημονίου); Ποιους μετέφεραν; Ποιο το κόστος της κάθε αποστολής;
 
2.       Πόσες πτήσεις VIP ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων και για ποια δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες; Ποιους μετέφεραν; Ποιο το κόστος της κάθε αποστολής;”

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντηση του κ.Βενιζέλου.