Κόντρα για το τζαμί στο Βοτανικό

«Υπό το συντεταγμένο έλεγχο της Πολιτείας, της εκάστοτε Κυβέρνησης και του αρμοδίου Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα λειτουργήσει το Ισλαμικό Τέμενος στο Βοτανικό, χωρίς παράλληλα να δημιουργηθούν τυχόν εμπόδια στην ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στην περιοχή».Αυτά υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης,στη Βουλή,απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη,για την περιοχή που επελέγη να παραχωρηθεί στο Βοτανικό για τη κατασκευή ισλαμικού τεμένους.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε ότι η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν έχει ένα Ισλαμικό Τέμενος για τους Έλληνες πολίτες, αλλά και για τους ξένους που έρχονται είτε ως τουρίστες είτε ως επισκέπτες στη χώρα μας, γεγονός που συνιστά σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα.
«Η χώρα μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Είναι μια χώρα με εθνική αυτοπεποίθηση. Ο ελληνικός λαός, ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά του πιστεύω, είναι ένας λαός με ανεκτικότητα. […] Είναι άλλο το πολυπολιτισμικό μοντέλο και άλλο η δημοκρατική ευθύνη μιας χώρας να υπερασπιστεί θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές και δικαιώματα, όπως είναι οι θρησκευτικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην ανεξιθρησκία», τόνισε ο κ. Μπεγλίτης.
Απευθυνόμενος στον ερωτώντα βουλευτή, επεσήμανε: «Πρέπει να αναρωτηθείτε πραγματικά εάν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας, ως δημοκρατική χώρα, το γεγονός ότι σήμερα βρίσκονται κατεσπαρμένα σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής ανεξέλεγκτα, μη ελεγχόμενα μέρη, χώροι λατρείας από τους Μουσουλμάνους. Έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας, μέσα από τους διάσπαρτους αυτούς χώρους, οι οποίοι δεν ξέρουμε πολλές φορές και εμείς οι ίδιοι τι ακριβώς λατρεύουν εκεί, ποιοι συμμετέχουν σε αυτούς τους λατρευτικούς χώρους;».
Το θέμα πάντως είναι ότι η επιλογή του χώρου που παραχωρήθηκε «κόβει» στη μέση τη βάση του ΠΝ στο Βοτανικό.