Κρίσεις Αρχηγών: «Μένουν μέχρι να φύγουν» και οι τεράστιες ευθύνες Μπεγλίτη

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

“Μένουν μέχρι να φύγουν” οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων. Αυτή είναι η λογική με την οποία συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ ,για να δώσει το πράσινο φως και να ξεκινήσουν οι κρίσεις.

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν από “μεγάλα ονόματα” απόστρατων της Συγγρού ήταν ασφυκτικές.

Και μπορεί να μην οδηγήσουν στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σε αποστρατεία Αρχηγών,είναι βέβαιο όμως ότι έχουν προκαλέσει “χάσμα” μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας,αφού η δεύτερη έχει πάρει το μήνυμα,ότι η εμπιστοσύνη που της παρέχει η πρώτη κρίνεται από …τα κέφια άλλων.

Είχαμε γράψει ότι ο κ.Μπεγλίτης έκανε τις αλλαγές στην ηγεσία των ΕΔ ,έχοντας αφήσει να σέρνονται οι απαράδεκτες φήμες για πραξικόπημα και άλλες θλιβερές ανοησίες ,ότι μαζί μ΄ αυτούς που αποστράτευε “έκαιγε” και τους Αρχηγούς που επέλεγε. Πέρασαν μόλις οκτώ για να αποδειχτεί αυτό.

Θλιβερές οι μεθοδεύσεις της εποχής Μπεγλίτη και τα όσα είχαν ακουστεί .Αλλά εξίσου θλιβερά και όσα ακούγονται και γίνονται σήμερα με μια μειοψηφία έξαλλων αποστράτων να θεωρούν τις ΕΔ “τσιφλίκι” τους και να απαιτούν να επιβάλουν αποστρατείες,προαγωγές και επαναφορές!

Και εδώ είναι το δεύτερο τεράστιο ζήτημα . Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος έχει πολλές φορές επισημάνει πάρα πολύ σωστά ότι οι στρατιωτικοί έχουν απωλέσει το 37% του εισοδήματός τους. Και διαβεβαιώνει ότι κάνει ότι μπορεί για να βρει “ισοδύναμα μέτρα” και να αποτρέψει νέα περικοπή. Αυτό καλό είναι να το θυμάται στις κρίσεις που αρχίζουν από σήμερα και να το επικαλείται σ΄ όσους ζητούν επαναφορά στο στράτευμα για να το σώσουν. Ακόμη και μία επαναφορά θα είναι ανεπίτρεπτη.

Ευτυχώς οι Ελληνικές ΕΔ διαθέτουν πολλά ,πάρα πολλά άξια στελέχη ,νέους ανθρώπους ,σπουδασμένους με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων που μπορούν να επιλεγούν για κάθε θέση ευθύνης ,να δοκιμαστούν και να κριθούν.

Όπως γίνεται σ΄ όλο το πολιτισμένο κόσμο,όπου τις ΕΔ τις διοικούν οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί κι όχι οι “τομείς Άμυνας” των κομμάτων.