ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ:»Η οικονομική κρίση ασκεί πιέσεις στην αμυντική μας ισχύ».

«Η οικονομική κρίση ασκεί πιέσεις στην αμυντική μας ισχύ και στην άσκηση της ίδιας της εθνικής μας κυριαρχίας»,παραδέχτηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης,μιλώντας στο στο 10ο Συνέδριο EXPOSEC 2011!

«Η ιστορία μας διδάσκει ότι η ανεξαρτησία μιας χώρας, δεν μπορεί να διασφαλιστεί μόνο από τα μέσα και τους μηχανισμούς άμυνας, αν παράλληλα δε συνοδεύεται από μια εύρωστη οικονομία, μια ευνομούμενη πολιτεία, έναν υψηλό βαθμό κοινωνικής συνοχής, πρόνοιας και αλληλεγγύης. Και φυσικά από ένα υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας των δημοκρατικών της θεσμών»,είπε ο κ.Μπεγλίτης και πρόσθεσε:

   

«Από την άλλη πλευρά, η οικονομική κρίση εμφανίζεται να ασκεί σοβαρές πιέσεις στους μηχανισμούς ασφάλειας, στην αμυντική μας ισχύ, αλλά και στην άσκηση της ίδιας της εθνικής μας κυριαρχίας. Συνεπώς, η οικονομική και δημοσιονομική κρίση οδήγησε την Κυβέρνησή μας να αναλάβει πρωτοβουλίες, με στόχο την οικονομική ανασυγκρότηση και την εθνική ανάταξη, με στόχο τη στήριξη της εφαρμογής τολμηρών και ολοκληρωμένων μεταρρυθμίσεων, με στόχο την προώθηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, το οποίο θα στηρίζεται στους εξής άξονες.

   

Στην αναδιάταξη της κρατικής δομής, με στόχο τη δημιουργία ενός ευέλικτου, αποτελεσματικού και αποδοτικού κρατικού τομέα, που θα αποτελέσει έναν παράγοντα στήριξης στρατηγικών επιλογών, που θα προάγουν τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, την προώθηση της κοινωνίας της γνώσης, τον κοινωνικό εκσυγχρονισμό, την ανάδειξη ως αναπτυξιακού μοντέλου της πράσινης οικονομίας.

   

Στη στενή δημιουργική συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, του κράτους και των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο προώθησης επενδυτικών δράσεων και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, με επίκεντρο την τεχνολογική αναβάθμιση και με στόχο την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Στον εκσυγχρονισμό της επιχειρηματικής δράσης και στην ανάδειξη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».