Με το Τούρκο ΥΕΘΑ και το σείχη,συναντήθηκε ο Βενιζέλος.

Με τον Τούρκο ομόλογό του Mehmet Vecdi Gönül,συναντήθηκε ο υπουργός Άμυνας στο Άμπου Ντάμπι και στο περιθώριο της έκθεσης INDEX 2011. Η συνάντηση έγινε στο περίπτερο των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά στην έκθεση NAVDEX.

Οι επαφές που ανακοίνωσε ότι είχε ο κ.Βενιζέλος ήταν πολλές,χωρίς όμως να είναι ακόμη γνωστό αν προέκυψε κάτι θετικό για την ελληνική αμυντική βιομηχανία που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση.

Ο ΥΕΘΑ συναντήθηκε με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος είναι Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του εμιράτου και Ανώτατος Υποδιοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ σε όλους τους τομείς, με έμφαση στον πολιτικό, στρατιωτικό και βιομηχανικό τομέα, στον οποίο και έχει ήδη γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα με τη συμμετοχή της Abu Dhabi Mar στην πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ. Από τη συζήτηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο διαφάνηκαν πάρα πολύ σημαντικές προοπτικές για εμβάθυνση αυτής της συνεργασίας.