Μετοχικό Ταμείο Στρατού ΤΕΛΟΣ

Είναι οριστικό. Το ΜΤΣ δεν μπορεί να εγγυηθεί τη καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους του,ούτε τώρα ,ούτε μέσα στο 2011. Εκπρόσωποι αποστράτων έχουν ενημερωθεί από το Πεντάγωνο για την άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να αποδεσμεύσει έστω και ένα ευρώ προς το ΜΤΣ. Από το οικοκνομικό επιτελείο λένε,ότι «εδώ κι ένα χρόνο ζητάμε μέτρα και σχέδιο εξυγίανσης. Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα χρήματα».
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι του ΜΤΣ θα χάσουν από το εισόδημά τους περίπου 100 με 150 ευρώ μηνιαίως. Οι εν ενεργεία αξιωματικοί θα συνεχίσουν να πληρώνουν από το μισθό τους τις κρατήσεις υπέρ ΜΤΣ,χωρίς να γνωρίζουν αν θα τα πάρουν πίσω.
Στο Πεντάγωνο αναζητούν λύση η οποία όμως με τα τωρινά δεδομένα δεν μπορεί να ανακουφίσει άμεσα το ΜΤΣ. Το μοναδικό ολοκληρωμένο σχέδιο εξυγίανσης που υπάρχει προβλέπει τη δραστκή μείωση του μερίσματος κατά 20% τουλάχιστον,αλλά ο χρονικός ορίζοντας αυτού του σχεδίου είναι τετραετής.
Η περίπτωση να «αποβληθούν» από το ΜΤΣ, οι αστυνομικοί έχει αποκλειστεί εδώ και καιρό,αφού όπως λένε από το Πεντάγωνο, «υπάρχουν νομικά προβλήματα».
Οι ενώσεις αποστράτων βρίσκονται επί ποδός πολέμου.