Μέχρι που σκοπεύει να το τραβήξει ο Άκης Τσοχατζόπουλος;

Η φωτογραφία είναι από την εποχή που κυριολεκτικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν καβάλα στ΄ άλογο. Πολιτικά ήδη τον έχουν υποχρεώσει να αφιππεύσει. Αλλά αυτή τη στιγμή αυτό είναι μάλλον το μικρότερο πρόβλημά του.

Σε ειδική συνεδρίαση, η Ολομέλεια της Βουλής καλείται να αποφασίσει επί της πρότασης 112 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της προμήθειας τριών γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214. Πέρα από τη διαδικασία και το αποτέλεσμά της μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει τι θα πει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Για να είμαστε πιο ακριβείς το ερώτημα είναι μέχρι που σκοπεύει να το τραβήξει. Γιατί σε γενικές γραμμές την υπερασπιστική του γραμμή την έχει αποκαλύψει: “Δεν αποφάσιζα μόνος μου” ,θα πει ,αλλά το ζήτημα είναι αν θα βάλει κι άλλους στο κάδρο της υπόθεσης Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και υποβρύχια. Υπόθεση που για να λέμε την αλήθεια όχι μόνο συνεχίζεται μετά από την θητεία του στο υπουργείο Άμυνας, αλλά έχει αρχίσει και πριν ο Άκης Τσοχατζόπουλος γίνει ΥΕΘΑ!

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού και ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα για τα αδικήματα «της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες με τη μορφή της απόκτησης και κατοχής περιουσίας, εν γνώσει κατά το χρόνο κτήσης του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».

Με το περιεχόμενο και την κατεύθυνση της πρότασης των κυβερνητικών βουλευτών συμφωνεί και η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία επίσης συγκατατίθεται στην πρόταση που έχει κατατεθεί από το κυβερνών κόμμα, οι παράμετροι της όλης υπόθεσης, όσον αφορά τους διατελέσαντες υπουργούς Αμύνης μετά τον κ. Τσοχατζόπουλο, δηλ. τους κ.κ. Γιάννο Παπαντωνίου, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Ευάγγελο Μεϊμαράκη, οι οποίοι διαχειρίστηκαν στη συνέχεια την επίμαχη σύμβαση που υπογράφηκε το 2000, να ερευνηθούν από την κοινοβουλευτική επιτροπή εξοπλισμών, η οποία διαθέτει οιονεί ανακριτικές αρμοδιότητες.



Το ενδιαφέρον κατά την σημερινή διαδικασία δεν εντοπίζεται μόνο στο αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας, καθώς αναμένεται η υπερψήφιση της πρότασης για σύσταση της προκαταρκτικής επιτροπής, αλλά και στην ομιλία του κ. Τσοχατζόπουλου.



O κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, θα κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίδει ο Κανονισμός της Βουλής να παραστεί στην συνεδρίαση και να εκθέσει τις απόψεις του για την υπόθεση.

Ως εισηγητές από το ΠΑΣΟΚ στην  συνεδρίαση έχουν ήδη οριστεί οι Μάρκος Μπόλαρης (που προαλείφεται για πρόεδρος της προκαταρκτικής), Γιώργος Χαραλαμπόπουλος και Μαρία Μίχου, ενώ από τη ΝΔ οι Πάνος Καμμένος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αργύρης Ντινόπουλος.

Θετική υπέρ της συγκρότησης προκαταρκτικής επιτροπής θέση αναμένεται να λάβουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε τοποθέτησή του στη Βουλή ,τάχθηκε υπέρ της διερεύνησης της υπόθεσης από την προκαταρκτική και για τους υπολοίπους διατελέσαντες υπουργούς που διαχειρίστηκαν τη σύμβαση.

Η συζήτηση θα αρχίσει στις 11 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις απογευματινές ώρες με μυστική ψηφοφορία.