Μέχρι που θα φθάσει η αγανάκτηση στις πλατείες;Τι «φοβάται» ο Βενιζέλος.

Πριν ακόμη καλά,καλά ο κόσμος αρχίσει να κατανοεί το μέγεθος της οικονομικής κρίσης ο ΥΕΘΑ, Ε.Βενιζέλος, σε μία συζήτηση που είχε με μερικούς δημοσιογράφους είχε ερωτηθεί αν τον ανησυχούν οι κοινωνικές αντιδράσεις. Η κυβέρνηση μόλις είχε αρχίσει να παίρνει τα πρώτα σκληρά και άδικα μέτρα. Ο Βενιζέλος, είχε απαντήσει ότι «η κοινωνική αντίδραση μπορεί να ξεκινήσει απ΄ οπουδήποτε. Μπορεί να δούμε μία απλή συγκέντρωση…τρανσέξουαλ να καταλήγει σε γενικευμένη κοινωνική αντίδραση».

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος και η εκτίμηση Βενιζέλου φαίνεται ότι έχει πιθανότητες δικαίωσης. Μόνο που στη θέση του  παραδείγματος της συγκεντρωσης τρανσέξουαλ, που χρησιμοποίησε αστειευόμενος, έχει αντικατασταθεί από τις συγκεντρώσεις «αγανακτισμένων πολιτών» σε πλατείες όλης της χώρας. 

Μπορεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με περισσή αλλαζονεία να έσπευσε να υποβαθμίσει τη σημασία των συγκεντρώσεων. Ωστόσο η δυναμική αυτής της αντίδρασης θα κριθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Θα φανεί αν επρόκειτο για μια απλή κίνηση απόγνωσης των πολιτών που απλά εκτονώνουν την οργή τους ή θα γίνει αυτό που φοβόταν ο Βενιζέλος. Το φαινόμενο δεν είναι έτσι κι αλλιώς ελληνικό ,αλλά ευρωπαϊκό.