Μία πρόσληψη για κάθε 5 απολύσεις και στις ΕΔ!

Στα μέτρα για την εξοικονόμηση τουλάχιστον 7 δισ. που απαιτούνται μέχρι και το 2015 για την εφαρμογή του μνημονίου περιλαμβάνονται οι προσλήψεις στις Ενοπλες Δυνάμεις και οι αμυντικές δαπάνες.

Η αυστηρή τήρηση του κανόνα των 5 απολύσεων για κάθε μία πρόσληψη, θα συμπεριλάβει  τα σώματα ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις. Στις προσλήψεις θα πρέπει να υπολογίζονται και όσοι υπάλληλοι μετατάσσονται από υπηρεσία σε υπηρεσία. Κατά συνέπεια, στην πράξη ο λόγος απολύσεων / προλήψεων  θα είναι στο 7-8 απολύσεις προς μία πρόσληψη.

Εάν τελικώς αυτό παραμείνει στο τελικό κείμενο, θα τεθεί εκ των πραγμάτων ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας, αλλά και δραστικού περιορισμού του αριθμού των ενεργών στρατοπέδων στα απολύτως απαραίτητα.

Περικοπές έρχονται και στα ειδικά μισθολόγια περιλαμβάνοντας πλέον τους στρατιωτικούς, προσωπικό στα Σώματα Ασφαλείας, δικαστικούς και γιατρούς του ΕΣΥ, που μέχρι τώρα είχαν εξαιρεθεί.

Το αναθεωρημένο πρόγραμμα αναφέρεται και στη μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 1,2 δισ.  ευρώ για την τριετία 2012-2015, θέτοντας ως προϋπόθεση ότι με τις περικοπές δεν θα πληγεί η αμυντική ικανότητα της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ψάχνουν μέτρα για ακόμη 7 δις.»Δώσαμε,δώσαμε»

Οι συντάξεις των αποστράτων στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ