Μίμης Ανδρουλάκης από το ΒΕΛΟΣ:»Ποια δραχμή; Στη λίρα θα γυρίσουμε»!

 Λάβρος ο Μίμης Ανδρουλάκης για όσους μιλάνε έστω περί δραχμής. Στο ρεπορτάζ του Λουκά Δημάκα στα ΝΕΑ, έχει καταγραφεί η ενδιαφέρουσα αντίδραση του Μ.Ανδρουλάκη στην εκδήλωση που έγινε στο ΒΕΛΟΣ για την επέτειο του Κινήματος.

Ηχηρό σημα κινδύνου για το τι – χειρότερο – θα μπορούσε να συμβεί στην χώρα αν οι ξένοι μας βάλουν »στην καραντίνα, μέσω χρεωκοπίας και μας δείξουν την έξοδο από το ευρώ», εξέπεμψε από το κατάστρωμα του αντιτορπιλικού »Βέλος’‘ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Ανδρουλάκης κατά την τελετή για την επέτειο του Κινήματος του Ναυτικού κατά της χούντας.

»Μα δεν θα επιστρέψουμε στο 2000 με την δραχμή – δεν είναι μόνο οικονομικό ( το θέμα)» είπε κάνοντας ευθεία αναφορά και σύνδεση της κατάστασης με τις υπαρκτές απειλές γύρω-γύρω τη χώρα – και την Τουρκία – αλλά και τα 2 εκ. »πεινασμένους ξένους» στο εσωτερικό. Και μιλώντας με μια δόση υπερβολής, όπως είπε, τόνισε: »Αν δεν βάλουμε γρήγορα ζώνη ασφαλείας στη χώρα, αν δεν κηρύξουμε εθνική συναγερμό, η επόμενη κυβέρνηση, ακόμα και αν έχει τους πιο πατριώτες από τους πατριώτες, δεν θα είναι ελληνική. Σήμερα θα σας πω ότι δεν θα έχουμε επιστροφή στη δραχμή -θα το πω με μια υπερβολή- θα επιστρέψουμε στη ζώνη της Λίρας. Αλλά δεν θα είναι η Βρετανική Λίρα»…

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε κατά την χθεσινοβραδινή εκδήλωση, ότι για να μην γίνει αυτό πρέπει να βρεθούν ηγεσίες που θα συγχρονίσουν το ρόλοι τους με το ρόλοι της Ιστορίας, ενώ νωρίτερα είχε επισημάνει ότι » το νέο 1909 παραμένει πάντα μετέωρο στην ημερήσια διάταξη».

Ο τότε κυβερνήτης του »Βέλους» ναύαρχος Νίκος Παππάς, τόνισε μεταξύ άλλων ότι σήμερα, που αναζητούμε την ελπίδα, »οφείλουμε να κρατήσουμε συμπαγή την ενότητα της κοινωνίας μας για να αποφύγουμε τους σκοπέλους της αποσύνθεσης που εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και μιας εθνικής καταστροφής».