Μπεγλίτης προς Αβραμόπουλο:»Δημήτρη,είναι ζόρικα τα πράγματα εδώ».Τι είπε φεύγοντας

Πολλοί ανέμεναν έναν Μπεγλίτη επιθετικό στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του στο ΥΕΘΑ. Οι πληροφορίες για τον εκνευρισμό που του προκάλεσε η ανακοίνωση της αντικατάστασής του έδιναν κι έπαιρναν όλη μέρα. Όμως ο απερχόμενος ΥΕΘΑ εμφανίστηκε εξαιρετικά ψύχραιμος σε όσα είπε. Φεύγοντας,προειδοποίσε τον διάδοχό του: “Δημήτρη,είναι ζόρικα τα πράγματα εδώ”.

Στην ομιλία του ήταν ήπιος και υπερασπίστηκε τη πολιτική του ως “αναγκαίο κακό”:

•”Πιστεύω ότι σε αυτά τα 2 χρόνια με τις δυνάμεις μου σε στενή συνεργασία και με τον παλιό φίλο και συνάδελφο τον κ. Βενιζέλο και στη συνέχεια με τον κ. Σπηλιόπουλο, δώσαμε μια μεγάλη μάχη. Μια μεγάλη μάχη, σε συνθήκες δύσκολες και βεβαίως αναγκαστήκαμε να πάρουμε και επώδυνες αποφάσεις, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής για το δημοσιονομικό εξορθολογισμό, των δαπανών λειτουργικών, διοικητικών, εξοπλιστικών.
Πολλοί αντέδρασαν. Δικαίως θα έλεγα γιατί είναι δύσκολο στις σημερινές συνθήκες να σου κόβουν το μισθό, να σου περιορίζουν τη σύνταξη. Δεν το κάναμε γιατί είχαμε κάποιο θα έλεγα «σαδισμό» απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις και τους συνταξιούχους αποστράτους. Ήταν οι ανάγκες τέτοιες και παραμένουν γιατί παραμένει πάντα η ανάγκη του εξορθολογισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να δημιουργήσουμε Ένοπλες Δυνάμεις προσανατολισμένες και προσαρμοσμένες στις επιχειρησιακές ανάγκες του 21ου αιώνα, όχι για Ένοπλες Δυνάμεις του παρελθόντος.

•”Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους και τα Μέσα Ενημέρωσης για την τιμή που μου έκαναν μέσα από την κριτική τους, πολλές φορές υπερβολική. Επειδή γνωρίζω από αυτά τους κατανοώ. Παραμένω πάντα με τις καλύτερες των εντυπώσεων ακόμη και σε περιόδους υπερβολής θα έλεγα από την πλευρά τους. Εγώ από την πλευρά μου τους ευχαριστώ.

• “Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας, αντιλαμβάνομαι από τις εμπειρίες μου ότι δεν θα είναι εύκολο το έργο σας. Όμως θα είμαι πάντα δίπλα σας να βοηθήσω με τη γνώση, με την εμπειρία, να βοηθήσω παλιούς καλούς φίλους και συναδέλφους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΡ.Ι.ΠΑΡΙΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΠΕΓΛΙΤΗ