ΝΔ κατά κλεισίματος στρατοπέδων.

«Διαβούλευση» με τις τοπικές κοινωνίες ,πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το κλείσιμο των στρατοπεδων,ζητά η ΝΔ μέσω του τομεάρχη Άμυνας Μαργαρίτη Τζήμα.

Ο κ.Τζήμας ο οποίος έχει και προσωπικό ενδιαφέρον για το στρατόπεδο στο Παρανέστι της Δράμας,όπου είναι και εκλογική του περιφέρεια. τονίζει σε ερώτησή του για το κλείσιμο στρατοπέδων:
«Επειδή μία τέτοια απόφαση, θα Έχει αρνητικότατες συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες που λειτουργούν τα προς απενεργοποίηση Στρατόπεδα, Σχηματισμοί και Κέντρα Εκπαιδεύσεως, ιδίως δε στην παρούσα περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης και ύφεσης που έχει φέρει σε αδιέξοδο τις τοπικές οικονομίες στην Ελληνική Περιφέρεια.
 Επειδή, εκτός από το αναπτυξιακό σκέλος, την τόνωση δηλαδή των τοπικών οικονομιών, η λειτουργία πολλών Στρατοπέδων και Κέντρων Εκπαιδεύσεως παίζει ένα ιδιαίτερο, εξόχως σημαντικό ρόλο στην ψυχική σύνδεση Στρατού με τους πολίτες της Περιφέρειας, ιδιαιτέρως δε των ακριτικών περιοχών.
 Επειδή υπάρχει η πεποίθηση ότι η ζημία που θα προέλθει ευρύτερα στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία, από το κλείσιμο συγκεκριμένων στρατιωτικών μονάδων της Περιφέρειας, είναι πολύ μεγαλύτερη από τα όποια λίγα οικονομικά οφέλη στον Π/Υ του Στρατού Ξηράς, ερωτάται ο ΥΕΘΑ αν:
 1.  έχει προηγηθεί διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούν τα προς απενεργοποίηση Στρατόπεδα ή Κέντρα Εκπαιδεύσεως;  Έχουν ερωτηθεί οι τοπικοί φορείς, Επιμελητήρια, Δήμοι κλπ, για την κατά προσέγγιση έστω, απώλεια εσόδων από το κλείσιμο των Στρατοπέδων, και τις γενικότερες επιπτώσεις που θα υπάρξουν, όπως οι νέοι άνεργοι που θα προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ανέργων της χώρας μας; Η διατήρηση της οικονομικής δραστηριότητος σε μία μικρή πόλη ή κωμόπολη της Περιφέρειας, δεν αποτελεί «ανταποδοτικό όφελος» για το ΥΠΕΘΑ;
 
2. Έχει εκπονηθεί οικονομοτεχνική μελέτη για το κλείσιμο των Στρατοπέδων και των Κέντρων Εκπαιδεύσεως; Με ποια κριτήρια επελέγησαν τα συγκεκριμένα Στρατόπεδα; Ποιο θα είναι το τελικό οικονομικό όφελος για το ΥΠΕΘΑ, για κάθε ένα από τα απενεργοποιούμενα Στρατόπεδα και Κέντρα Εκπαιδεύσεως; Επειδή πολλά από τα Στρατόπεδα αυτά αποτελούν περιουσία του ΤΕΘΑ, υπάρχει πρόβλεψη ανταποδοτικότητας, για την ενίσχυση του καταρρέοντος Μετοχικού Ταμείου Στρατού, ή του ΑΟΟΑ;