«Ναυμαχία» στο ΥΕΘΑ! Τι συμβαίνει με τις μεταθέσεις αξιωματικών του ΠΝ

“Μυρίζει μπαρούτι” στο ΥΕΘΑ και το φιτίλι που έχει ανάψει και απειλεί με νέα “έκρηξη” τις ΕΔ και ειδικά το ΠΝ,είναι οι τοποθετήσεις εξωτερικού.

Φθάσαμε στις 17 Αυγούστου, αλλά από το ΥΕΘΑ οι τοποθετήσεις αξιωματικών σε θέσεις εξωτερικού δεν έχουν υπογραφεί,λόγω διαφωνιών για την επιλογή τουλάχιστον δύο στελεχών. Στην θέση τους το ΥΕΘΑ έχει προτείνει δύο άλλα ονόματα,τα οποία όμως το ΓΕΝ δεν δέχεται. Επί της ουσίας το ΓΕΝ υποστηρίζει ότι αφού η λίστα με τα ονόματα έχει περάσει κι έχει εγκριθεί από το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να αλλάξει. Επιπλέον η πλειοψηφία του ΑΝΣ εκτιμά ότι τα ονόματα που προτείνονται από το ΥΕΘΑ δεν πληρούν σε καμία περίπτωση τις προϋποθέσεις για τις θέσεις εξωτερικού.

Το θέμα είναι ότι όσοι αξιωματικοί περιμένουν να μάθουν για την τοποθέτησή τους αντιμετωπίζουν ένα πρώτο βασικό πρόβλημα: σ΄ όποια χώρα του εξωτερικού κι αν τοποθετηθούν τα σχολεία αρχίζουν τα μαθήματα το αργότερο τη 1η Σεπτμεβρίου. Σε αραβικές χώρες δε ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Γιατί αυτή η επιμονή για αλλαγές στα ονόματα από το ΥΕΘΑ; Και που θα οδηγήσει; Κάποιοι έχουν αρχίσει να υποψιάζονται ότι πιθανόν να είναι “επιθυμητή” ακόμη και η παραίτηση του Α/ΓΕΝ, ο οποίος όμως δεν δείχνει διατεθειμένος για κάτι τέτοιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βοήθα Παναγιά»! Το νέο δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων μετά από το κυκλώνα περικοπών που έρχονται


Τι είπε για τις περικοπές μισθών στους στρατιωτικούς ο Παναγιωτόπουλος από τη Σούδα

«Σεμνότητα,ταπεινότητα και δεξιώσεις τέλος»! Διαταγή του Α/ΓΕΝ Κ.Χρηστίδη.Δείτε τη