Ο Αβραμόπουλος μιλάει για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Για το θέμα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, μίλησε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος, στον Antenna Κύπρου.

“Είναι αλήθεια ότι μας απασχόλησε στην σημερινή σύσκεψη και ήδη έγιναν ανακοινώσεις. Πριν από λίγο τις άκουσα και τις παρουσιάσατε και εσείς.

Είναι αλήθεια επίσης ότι το τελευταίο καιρό παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα ιδιαίτερα ανησυχητικά. Θα έλεγα ότι σε ένα μεγάλο βαθμό είναι και επικίνδυνα, γιατί μπορούν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις χωρίς ωστόσο να εξηγούνται. Γιατί; Διότι οι παρελάσεις έχουν κάποιο σημαντικό ρόλο να επιτελέσουν, επικαιροποιούν νοήματα διαχρονικά μεγάλης εθνικής αξίας που σήμερα στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάμε αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία και συμβάλουν στην ενίσχυση του φρονήματος μας, της εθνικής μας ενότητας, της συλλογικότητας μας μπροστά στα νέα μεγάλα προβλήματα που καλούμεθα όλοι ενωμένοι να τα αντιμετωπίσουμε.

Από εκεί και πέρα οι θεσμοί της πολιτείας και της δημοκρατίας δεν φοβούνται”,είπε ο ΥΕΘΑ και πρόσθεσε:

“Πρέπει να στέκονται όρθιοι κάτω από οποιαδήποτε συγκυρία. Από την άλλη μεριά, όπως πολύ σωστά σημειώσατε πρωτύτερα, την περιφρούρηση αυτών των στιγμών και των σπουδαίων γεγονότων την κάνει η ίδια η κοινωνία, ο ίδιος ο Ελληνικός λαός. Τα περιστατικά αυτά που εκδηλώνονται το τελευταίο καιρό δεν αποτελούν έκφραση συνολικά και συλλογικά της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό το λόγο οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί είναι προς την κατεύθυνση που γνωρίζετε. Οι παρελάσεις θα γίνουν”.