Ο Αβραμόπουλος στον Παπούλια: Υψηλό το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων

Στην αναγκαιότητα καλλιέργειας πνεύματος συνεργασίας εστίασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά το διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στην αρχή της συνάντησής τους.

Ειδικότερα, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως «το σημαντικό είναι ότι το κλίμα εσωτερικά είναι καλό, παρά τις δυσκολίες, το φρόνημα υψηλό, η ψυχή -η γνωστή η ελληνική- είναι δεδομένη».

Όπως είπε, «χειριζόμαστε μια πολύ ευαίσθητη εθνική υπόθεση, είμαστε σε καλό δρόμο». Εκτίμησε ακόμη ότι «αν καταφέρουμε και βάλουμε μερικά πράγματα στον ίσιο δρόμο, μέσα στο πνεύμα συνεργασίας που πρέπει να μας διακρίνει όλους αυτόν τον καιρό, πιστεύω ότι θα αποφύγουμε τα δύσκολα και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με ασφάλεια, με σιγουριά και την πατρίδα μας, με την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της διασφαλισμένη».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για τα ζητήματα Αμυνας.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο υπουργός δήλωσε:

«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλα τα θέματα που αφορούν στην Εθνική Άμυνα της χώρας. Αυτό που θα ήθελα να πω για άλλη μια φορά, είναι     ότι παρά τις δυσκολίες που διέρχεται η πατρίδα μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις στο σύνολό τους, θέτουν ψηλά το αξιόμαχό   τους, το φρόνημά τους και την ετοιμότητά τους. Η Ελλάδα, οι Έλληνες πολίτες πρέπει όλοι να αισθανόμαστε ασφαλείς.

 »Από την άλλη μεριά θέλω για μία ακόμη φορά να στείλω ένα μήνυμα  προς τους συμμάχους και τους γείτονές μας. Ότι η Ελλάδα δεν απειλεί, αλλά ούτε και απειλείται. Επιδιώκουμε συνεργασία, συνεννόηση. Θέλουμε η πατρίδα μας  να συνεχίζει να παίζει τον σταθεροποιητικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και η γειτονιά μας να είναι μία όαση ηρεμίας, ασφάλειας, συνεργασίας και συνεννόησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επιστολή προς Βενιζέλο:»Είναι στα καθήκοντά σας η στήριξη του φρονήματος των ΕΔ»

Παπούλιας-Α/ΓΕΣ:»Ηθικό»; -«Ακμαιότατο κ.Πρόεδρε»