Ο Βασιλάκος στη Βουλή,ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ στο Ναύσταθμο.

Την ίδια ώρα που το πλήρωμα του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ θα ετοιμάζεται για τη τελετή υποδοχής στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας,ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης ναυπηγεία-υποβρύχια,θα εξηγεί στη Βουλή,γιατί η συμφωνία που επιτεύχθηκε είναι επιβλαβής.
Ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Βαγγέλης Βασιλάκος,έχει κληθεί από τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε με αυτή τη δήλωση αλλά όχι μόνο αυτό.
Ο κ.Βασιλάκος που ήδη έχει καταθέσει 25 ώρες στον εισαγγελέα για τις δηλώσεις του περί πλουτισμού κάποιων από τους εξοπλισμούς,χειρίστηκε από την αρχή το θέμα των τεχνικών προβλημάτων των υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ. Ήταν σταθερά αντίθετος στη παραλαβή του,ακόμη κι όταν οι Γερμανοί διαβεβαίωναν για την επίλυση των προβλημάτων. Δεν συμφωνούσε ούτε με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τελικά για τη πώληση των ναυπηγείων και τη παραγγελία ακόμη δύο υποβρυχίων, αν και δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις κατόπιν απαιτήσεως των Γερμανών που τον θεωρούσαν εμπόδιο.
Ο κ.Βασιλάκος στις δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε στο ταξίδι του Νίκου Παπανδρέου,αδελφού του πρωθυπουργού στο Άμπου Ντάμπι,ταξίδι που καθόρισε σύμφωνα με όσα υποστήριξε τις εξελίξεις στο θέμα των ναυπηγείων . Η θέση που εξέφρασε ,σύμφωνα με εκτιμήσεις πολλών, μάλλον «εξυπηρετεί» τον σημερινό υπουργό Άμυνας,ο οποίος ήταν επιφυλακτικός τουλάχιστον μέχρι κάποιο σημείο για τη λύση που επελέγη.
Αντιθέτως τα όσα είπε ο κ.Βασιλάκος για τη περίοδο της υπουργίας Μεϊμαράκη δεν ήταν τόσο «βολικά». Ο πρώην ΓΔΕ υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2008 είχε επιτευχθεί συμφωνία με τους Γερμανούς η οποία προέβλεπε ναυπήγηση δύο υποβρυχίων τύπου 209,χωρίς κόστος. Η ευκαιρία χάθηκε και ο κ.Βασιλάκος ίσως να διαφωτίσει τη Βουλή για τους λόγους που οδήγησαν στην απώλεια της.
Τι αναμένεται να προκύψει από την παρουσία Βασιλάκου στη Βουλή; Οι προσδοκίες είναι περιορισμένες.