Ο Πάγκαλος ομιλητής σε εκδήλωση …αξιωματικών!

Υπό άλλες συνθήκες η ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης σε εκδήλωση του Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Πολεμικής Αεροπορίας ,ίσως και να περνούσε απαρατήρητη.Μετά τον «πόλεμο» δηλώσεων και αντιδηλώσεων που αντάλλαξε πρόσφατα ο κ.Πάγκαλος με εν ενεργεία και κυρίως με απόστρατους αξιωματικούς όμως και μόνο η εμφάνισή του στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου ,το απόγευμα της Τρίτης,αποτελεί είδηση.

Οι μηχανικοί της ΠΑ,οι οποίοι διαμρτύρονται για την επιμονή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας να μην ικανοποιήσει το αίτημά τους για τήρηση των βαθμών αρχαιότητας έναντι των ιπταμένων,οργανώνει την εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο και είχε καλέσει τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και τον αναπληρωτή Πάνο Μπεγλίτη. Και οι δύο απάντησαν ότι δεν θα παρευρεθούν. Την έκπληξη την έκανε ο αντιπρόεδρος ο οποίος απάντησε θετικά και θα είναι και ομιλητής! Είναι βέβαιο ότι ο πάντα απρόβλεπτος Θόδωρος Πάγκαλος θα απαντήσει στους επικριτές του ενώπιον ένστολου ακροατηρίου!

Οι σχέσεις του αντιπροέδρου με τον υπουργό Άμυνας είναι γνωστό ότι μόνο καλές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν
αν και δεν σημειώνονται «εχθροπραξίες». Ωστόσο σε κάθε ευκαιρία ο ένας «καρφώνει» η «αδειάζει» τον άλλο. Λίγες ημέρες μετά από τις δηλώσεις Πάγκαλου για τους «μη παραγωγικούς» ένστολους, ο κ.Βενιζέλος από το Πεντάγωνο, υπενθύμιζε ότι «η διοίκηση των ΕΔ ασκείται από τη κυβέρνηση ,μέσω του υπουργείου Άμυνας» και έστελνε μήνυμα σεβαμού και αναγνώρισης του έργου των στελεχών των ΕΔ.
Ο αντιπρόεδρος απάντησε μέσω επιστολής που έστειλε στον επίτιμο Α/ΓΕΝ και φίλο του ναύαρχο Νίκο Παππά,στην οποία αποκαλούσε «αδαείς», «άσχετους» και «υστερόβουλους» όσους του είχαν ασκήσει κριτική. Με την ευκαιρία , υποστήριξε ότι υπερήφανοι μπορούν να αισθάνονται μόνο οι αξιωματικοί που πολέμησαν για τη πατρίδα.
Μετά απ΄ όλα αυτά η ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο δεν χάνεται με τίποτα.