Ο Ραγκούσης στη Ναυτικών Δοκίμων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας , κ. Γ. Ν. Ραγκούσης, παρέστη σήμερα , ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, για τον επίσημο εορτασμό του προστάτη των Ναυτικών, Αγίου Νικολάου, και της επετείου των νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913. Τον ΑΝΥΕΘΑ συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μ. Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Κ. Χρηστίδης Π.Ν.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας , κ. Γ. Ν. Ραγκούσης, δήλωσε:

«Η θάλασσα πάντα συμβόλιζε και συμβολίζει την ελπίδα και την διέξοδο για τον Έλληνα και ο Άγιος Νικόλαος τον προστάτη και φύλακα κάθε ναυτικού, είτε βρίσκεται πάνω στη γέφυρα ενός πολεμικού πλοίου είτε βρίσκεται σε ένα μικρό καΐκι και κρατάει το τιμόνι.
Σήμερα τιμάμε τον Άγιο Νικόλαο, αλλά ταυτόχρονα γιορτάζουμε με υπερηφάνεια τις ναυμαχίες της «Έλλης» και της «Λήμνου» στους Βαλκανικούς Πολέμους.
Επειδή σήμερα όλοι οι Έλληνες γιορτάζουν, εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά, γεμάτα υγεία, δύναμη και οικογενειακή ευτυχία και στην πατρίδα μας το συντομότερο δυνατό να μπει σε ήρεμα νερά, σε ένα ήσυχο λιμάνι».