Ο Σάκης Παπανικολάου κατέθεσε αγωγή εναντίον του Star!

 Αγωγή εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Star  κατέθεσε ο υποπτέραρχος και στενός συνεργάτης του Ε.Βενιζέλου ,Σάκης Παπανικολάου.Θίχτηκε όπως αναφέρει στην αγωγή του για αναφορές που έγιναν σε ρεπορτάζ του σταθμού για τη θητεία του στη πρεσβεία μας στην Ουάσινγκτον.

Δικαίωμά του αναφαίρετο να κάνει αγωγή  ο πτέραρχος,αλλά επειδή το μέτρο με τις αγωγές έχει αρχίσει να χάνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια να επισημάνουμε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί πλέον κινούμαστε -αν δεν τα ΄χουμε περάσει προ πολλού- στα όρια της λογοκρισίας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούμε να μην υπενθυμίσουμε την προτροπή του ίδιου του ΥΕΘΑ κ.Ε.Βενιζέλου προς τους αξιωματικούς που αναφέρθηκαν σε δημοσιογραφικά ρεπορτάζ για τις κρίσεις στις ΕΔ ,να καταθέσουν αγωγές! Τα ρεπορτάζ ήταν επικριτικά για τις επιλογές του ΥΕΘΑ!

Αν δεν μπορούν πλέον οι δημοσιογράφοι να ασκούν κριτική σε αποφάσεις πολιτικών τότε βέβαια δεν μιλάμε μόνο για πρόβλημα λογοκρισίας ,αλλά για πρόβλημα δημοκρατίας.

Ο κ.Βενιζέλος να θυμίσουμε είχε ασχοληθεί με τον νόμο περί αγωγών,ο οποίος όσο καλές κι αν ήταν οι προθέσεις του υπουργού έχει μετατραπεί σε νόμο-φίμωτρο,που εξυπηρετεί πολλούς ,όχι όμως και τους απλούς πολίτες οι οποίοι εξακολουθούν να είναι απροστάτευτοι.