Ο «γόρδιος δεσμός» του Εύελπι που καλείται να κόψει ο Αβραμόπουλος

“Γόρδιος δεσμός” κινδυνεύει να γίνει το θέμα του Εύελπι,ο οποίος κατηγορείται ότι την ημέρα της 17ης Νοεμβρίου μίλησε με λόγια απαξιωτικά για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και στη συνέχεια μαζί με κάποιους συναδέλφους του,τραγούδησαν στίχους από τον ύμνο της 21ης Απριλίου.

Το επιτελείο του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου,αντιμετώπισε το θέμα με διάθεση να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και γι΄ αυτό συνεργάτες του παρέπεμπαν στην ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται από τους στρατιωτικούς κανονισμούς,μέσω των οποίων σωστά πρέπει να ληφθούν όλες οι αποφάσεις. Αυτή η αντιμετώπιση ήταν η πιο σωστή καθώς έδινε χρόνο για εκτόνωση της έντασης και αντιμετώπιση του όλου ζητήματος με νηφαλιότητα και χωρίς υπερβολές που λέχθηκαν ,ακούστηκαν και γράφτηκαν από όλες τις πλευρές.

Η επιστολή του θείου του Εύελπι όμως κυριολεκτικά έχει τινάξει στον αέρα,οποιαδήποτε προσπάθεια ψύχραιμης προσέγγισης του θέματος. Το ύφος του κειμένου προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις εντός κι εκτός στρατεύματος και τεράστια ενόχληση στην πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ. Επιπλέον έγινε σημαία όσων ζητούν τη λήψη των σκληρότερων μέτρων εδώ και τώρα εναντίον του Εύελπι.

Είναι βέβαιο ότι μετά απ΄ αυτή την ανοιχτή επιστολή τόσο το ΓΕΣ ,όσο και η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ δεν έχουν πολλά περιθώρια επιλογών και πάντως έχουν πολύ λιγότερα απ΄ όσα πριν τη δημοσιοποίηση των απόψεων του απόστρατου θείου του Εύελπι.

Από την άλλη πρέπει να σημειώσουμε ότι όπως λένε οι πληροφορίες του Onalert,μέχρι στιγμής από τις καταθέσεις των Ευέλπιδων δεν έχουν προκύψει στοιχεία και μαρτυρίες ικανές να οδηγήσουν από μόνες τους στη λήψη αυστηρών μέτρων κατά του Εύελπι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Ενορχηστρωμένη επίθεση το θέμα της ΣΣΕ»,λέει ο θείος του Εύελπι