Ο Άκης Τσοχατζόπουλος απαντά στο Der Spiegel.

Με προσφυγή στη Γερμανική δικαιοσύνη απειλεί για δεύτερη φορά ο Άκης Τσοχατζόπουλος το περιοδικό Der Spiegel,για όσα δημοσίευσε σχετικά με «μίζες 55 εκατομμυρίων ευρώ» στην υπόθεση της παραγγελίας τεσσάρων υποβρυχίων για το ΠΝ.
Η δήλωση του πρώην ΥΕΘΑ :

«Σε δημοσίευμα του περιοδικού “DER SPIEGEL” αυτής της εβδομάδας, –τεύχος 6/ 7.2.2011-, υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό μου ότι δήθεν συνέστησα συνεργάτη μου σε συγκεκριμένη γερμανική εταιρεία. Η αναφορά αυτή είναι παντελώς ψευδής και συκοφαντική. Ουδέποτε συνέστησα οιονδήποτε συνεργάτη μου στην εν λόγω εταιρεία, ούτε είχα οιαδήποτε σχέση με συνεργάτες της.

Ζητώ από το εν λόγω περιοδικό την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με όσα ανυπόστατα και συκοφαντικά περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα του για το πρόσωπό μου. Άλλως, θα αναγκαστώ και πάλι να προσφύγω στη Γερμανική Δικαιοσύνη, όπως και το 2004, όταν το ίδιο περιοδικό επιχείρησε με ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς να με εμπλέξει σε άλλη υπόθεση και τελικά καταδικάστηκε και υποχρεώθηκε σε επίσημη διάψευση».
 Η προηγούμενη δικαστική διαμάχη του Άκη Τσοχατζόπουλου ,είχε να κάνει με την υπόθεση της αγοράς αρμάτων μάχης από τη Γερμανία. Το περιοδικό είχε κατονομάσει ως μία από τις πηγές των πληροφοριών του,τον μετέπειτα ΥΕΘΑ Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο,ο οποίος όμως δεν πήγε να καταθέσει στη δίκη ,με αποτέλεσμα το περιοδικό να χάσει την υπόθεση.

Η ΝΔ ζητάει εξηγήσεις.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας, ζητά άμεση πληροφόρηση από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας,σχετικά με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του Der Spiegel γιατί «δικαιούνται οι πολίτες της χώρας να πληροφορηθούν για την αντίδραση αλλά και τη θέση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πάνω στο ζήτημα αυτό. Θα ακολουθήσει και Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων.
Η Νέα Δημοκρατία σταθερή στη θέση που έχει εκφράσει ο πρόεδρός της κ. Αντώνης Σαμαράς, “όλα στο φως”, εκφράζοντας τις ανησυχίες, αλλά και των προβληματισμό εκατομμυρίων Ελλήνων απαιτεί άμεση τοποθέτηση της κυβέρνησης».