Ο νέος πρόεδρος στα ΕΑΣ δηλώνει αισιόδοξος. Ο Σπηλιόπουλος προαναγγέλει «αξιοποίηση περιουσίας»

   Ως ήθισται, εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο διορισμός στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, Κωνσταντίνου Πιλάλη. Θετική ψήφο έδωσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αρνητικά ψήφισαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο ΛΑΟΣ δήλωσε παρών.

   Το βέβαιο είναι ότι μετά τον διορισμό αρχίζουν τα δύσκολα. Αναπτύσσοντας τα σχέδιά του ο κ. Πιλάλης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την βιωσιμότητα της εταιρείας. Πώς; Οφείλει να γίνει εξωστρεφής και ανταγωνιστική, όπως είπε, έδωσε έμφαση στην συμμετοχή της σε προγράμματα ανάπτυξης και μακροχρόνιες συμφωνίες συμπαραγωγής, που θα καλύπτουν όλο το κύκλο εργασιών.

    Ο ίδιος σημείωσε ότι θα γίνει εξορθολογισμός στο ανθρώπινο δυναμικό, που φτάνει στους 988 εργαζόμενους. Σημειώνεται ότι μέσα σε σχεδόν έναν χρόνο αποχώρησαν περίπου 300 εργαζόμενοι με συνταξιοδοτήσεις.

    Ο υφυπουργός Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος, από την πλευρά του, ανέφερε ότι η ακίνητη περιουσία της εταιρείας θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με πλήρη διαφάνεια, ενώ το ποσό θα πάει στο Ταμείο Αξιοποίησης.

    Φυσικά, ούτε το ένα ακούσαμε για πρώτη φορά, ούτε το άλλο.