Οι Έλληνες αντι-χάκερς του Υπουργείου Άμυνας. Προσέχουμε για να έχουμε

Το onalert σας παρουσιάζει σήμερα τους Έλληνες αντι-χάκερς του Υπουργείου Άμυνας.
Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα του ελληνικού πενταγώνου, που είναι σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο και μοναδικό του σκοπό έχει να προστατεύσει και να διαφυλάξει την ακεραιότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων από επίθεση χάκερς…
Χθες το Υπουργείο Άμυνας δέχτηκε μια μικρής έκτασης επίθεση, από αόρατους εχθρούς που θέλησαν να εισβάλουν στο σύστημα και να το καταστρέψουν. Η επίθεση αναχαιτίστηκε με επιτυχία και σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Γ. Γιάγκος διέταξε την Δ/νση Κυβερνοάμυνας να πραγματοποιήσει πλήρη και ολοκληρωμένο έλεγχο σε όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα και σε ολόκληρο το δίκτυο του Πενταγώνου.
Μην ξεχνάμε ότι στην Λισαβόνα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ήταν από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τους συμμάχους. Μην ξεχνάμε επίσης, ότι πρόσφατα η Μεγάλη Βρετανία, ενώ ανακοίνωσε περικοπές στο στρατιωτικό της προσωπικό, αύξησε τα κονδύλια για την ηλεκτρονική της άμυνα. Το ίδιο και το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας. Και με τίποτα δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως, το Ιράν διέκοψε την λειτουργία του πυρηνικού του εργοστασίου επειδή ανυπεράσπιστο και ανίκανο να αμυνθεί, δέχθηκε επίθεση από το σκουλήκι stuxnet που όχι μόνο τρέλανε το δίκτυο και τα κομπιούτερς του εργοστασίου αλλά σμπαράλιασε και την αεράμυνα της χώρας.
Προσέχουμε λοιπόν για να έχουμε και το πεντάγωνο εξοπλίζεται για να αντεπεξέλθει στον “πόλεμο του μέλλοντος”
Το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού, υπάγεται στην Δ/νση Έρευνας Πληροφορικής του ΓΕΣ. Στελεχώνεται από μόνιμο προσωπικό αξιωματικούς και πολιτικό προσωπικό, αλλά και από κληρωτούς.
Το έμβλημα του Σώματος Έρευνας και Πληροφορικής αποτελείται από μια παράσταση και ένα ρητό. Το ρητό «ΖΗΤΕΙ ΤΑ ΒΕΛΤΙΩ» («ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ» ), είναι μέρος της ρήσης του Ισοκράτη «ΣΤΕΡΓΕ ΜΕΝ ΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑ, ΖΗΤΕΙ ΔΕ ΤΑ ΒΕΛΤΙΩ».

Η παράσταση που απεικονίζεται μαζί με το ρητό στο θυρεό με σχήμα ασπίδας , περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία με το συμβολισμό τους: ένα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ για την σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία, έναν διπλό ΚΕΡΑΥΝΟ, για την πληροφορία και την επικοινωνία και ένα ΞΙΦΟΣ για την μαχητική ισχύ του στρατού
Όπως λένε τα στελέχη του αλλά και τα στελέχη του ΚΕΤΕΣ στόχος είναι ένας: “Στην ειρήνη και στον πόλεμο συνεχώς θέλουμε την επαύξηση της μαχητικής ισχύος και ετοιμότητας του Στρατού.

Εκμεταλλευόμαστε την Πληροφορική και την εφαρμοσμένη τεχνολογική έρευνα και σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Τηρουμένων των αναλογιών, των κονδυλίων και των μέσων είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και ελπίζουμε για περαιτέρω ανάπτυξη αφού έτσι προστάζουν οι καιροί ”