Οι Έλληνες δουλεύουν -αν έχουν δουλειά-οι Γερμανοί δανείζουν και οι Ευρωπαίοι «στενάζουν».

“Η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να αναζητεί αποδιοπομπαίους τράγους στο εξωτερικό για τα προβλήματά της και να εργάζεται σκληρότερα ώστε να μπορέσει να εξέλθει από την κατάσταση της οικονομικής καταστροφής στην οποία έχει περιέλθει, δήλωσε σε συνέντευξή της η Ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης, Βιβιάν Ρέντινγκ. «Η Γερμανία έχει ήδη πληρώσει αρκετά την Ελλάδα. Τώρα απαιτείται μια ανάλογη χειρονομία ως αντάλλαγμα, διαφορετικά η αλληλεγγύη θα στερέψει», είπε η Ρέντινγκ απευθυνόμενη στην Αθήνα.Mε αρκετή αλαζονεία θα παρατηρήσουμε.

Αν πιστέψουμε τους αριθμούς η κ.Ρέντινγκ έχει δίκιο μόνο στο ότι εμείς πρέπει να πάψουμε να κοιτάμε εκτός και να δούμε τι θα πρέπει να κάνουμε εδώ,εντός Ελλάδος. Σύμφωνα λοιπόν με όσα γράφουν οι έγκυροι New York Times “o μέσος Έλληνας εργάστηκε 2.116 ώρες το 2008, ενώ ο μέσος Γερμανός εργάστηκε 1.426 ώρες” .Τα νούμερα αυξάνονται φυσικά από τότε,αλλά μόνο για τους Έλληνες!

Η Γερμανία έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται πια ώρες εργασίες για να παράγει χρήμα.Ο δανεισμός έχει αποδειχτεί εξαιρετικά επικερδής και αποτελεί τη νέα “βαριά βιομηχανία” του Βερολίνου.

Όσο για το ότι η Γερμανία “μας έχει πληρώσει αρκετά”; Πρέπει επιτέλους κάποιος να απαντήσει πόσο έχουμε πληρώσει εμείς τη Γερμανία.Όχι μόνο στο μακρυνό παρελθόν,αλλά και στο σχετικά πρόσφατο.Να δούμε πόσες εταιρείες μεγαθήρια έκαναν “αφαιμάξεις” δισεκατομμυρίων από το ελληνικό δημόσιο,βρίσκοντας βέβαια πρόθυμους συνεργάτες.

Και δεν είναι μόνο η κ.Ρέντινγκ που έκανε επίδειξη αλαζονείας

Την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ως καλύτερη επιλογή για τη σταθερότητα του ευρώ, προτείνει για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ.

   

Σε δήλωση του στον γερμανικό σταθμό «ARD», ο κ. Σέντερ τόνισε: «Πρέπει να σταθμίσουμε την κατάσταση. Για τη σταθερότητα του ευρώ είναι καλύτερο να έχεις μια πιο δυνατή κεντρική ομάδα ή συνεχώς να τραβάς μαζί σου αδύναμους εταίρους; Πιστεύω ότι στο τέλος θα είναι καλύτερο και θα το δεχτούν καλύτερα και οι αγορές, εάν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη».

   

Η Γερμανία με τη σκληρή στάση που έχει υιοθετήσει έχει αρχίσει να προκαλεί ένα διογκούμενο αίσθημα αντιπάθειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.”Ευρωπαίοι εναντίον Γερμανίας”,έγραψαν οι New York Times αναφέροντας ότι τα υπονοούμενα για το παρελθόν της Γερμανίας γίνονται πλέον καθημερινή πρακτική στις αντιδράσεις των Ευρωπαίων που δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν στο βορρά,αλλά στο νότο της Γηραιάς Ηπείρου.Κι αυτό με τη σειρά του προκαλεί αντίδραση από τους Γερμανούς και τα ΜΜΕ της χώρας.Αναφέρει σαν παράδειγμα τα σχόλια των Γερμανών του Der Spiegel για το ναυάγιo του Costa Concordia:

«Μήπως εκπλήσσει κανέναν ότι ο άτυχος καπετάνιος του Costa Concordia είναι ιταλός;Θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι ένας Γερμανός, ή ακόμα και Βρετανός, καπετάνιος θα είχε συμπεριφερθεί μ΄αυτό το τρόπο”;

Μια ιταλική εφημερίδα,η Il Giornale, ανταπέδωσε τα πυρά με ένα πρωτοσέλιδο άρθρο καταγγέλλοντας το περιοδικό Der Spiegel και ο συγγραφέας, Alessandro Sallusti, έγραψε: «Οι Γερμανοί είναι ανώτερη φυλή. Το έχουμε ήδη διαβάσει στις ομιλίες του Χίτλερ.»  

Κι αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα του αντι-γερμανικού κλίματος που διαμορφώνεται στην Ευρώπη.Και είμαστε μόλις στην αρχή…