Οι επικίνδυνοι Γερμανοί κατηγορούν τους ανεύθυνους Έλληνες πολιτικούς

Η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου επισημαίνει ότι «ο βαθμός της ανευθυνότητας των Ελλήνων πολιτικών έναντι των Ελλήνων αλλά και των υπόλοιπων Ευρωπαίων δεν μπορεί να εκφραστεί πλέον με λόγια».Το βαθμό ανευθυνότητας των πολιτικών μας τον γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά εδώ στην Ελλάδα.Καλό όμως είναι ν΄ αρχίσουν οι Γερμανοί να γράφουν και την επικίνδυνη πλέον ανευθυνότητα των πολιτικών τους οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο και τη δική τους οικονομική επιβίωση.

Τα όσα ζητούν οι Γερμανοί κυρίως από την Ελλάδα δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια μορφή “ευθανασίας” η οποία όμως είναι και εξαιρετικά επώδυνη.Το να πιστεύει οποιοσδήποτε ότι θα σώσει μια χώρα στην οποία ένας νέος άνθρωπος θα καλείται να ζήσει -αν έχει δουλειά- με μισθό Βουλγαρίας αλλά με τιμές Βρυξελλών,είναι παράνοια.Το να καταδικάζεις έναν απόμαχο της ζωής σε στέρηση τροφής -γιατί εκεί θα φθάσουμε- για να …πιάσεις “στόχους” είναι απάνθρωπο και βλακώδες. Κι επειδή βλάκες δεν είναι οι δανειστές,καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι “κάτι άλλο τρέχει”. Το πιο “αθώο” σενάριο είναι ότι η κα.Μέρκελ βλέπει τη δημοτικότητά της να ανεβαίνει για την…σκληρή στάση που κρατά απέναντι στους “απείθαρχους” Έλληνες. Δεν έχει ξαναδεί τέτοια χαρά στα νούμερά της η Καγκελάριος! Αλλά δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό.

Οι δανειστές θέλουν να περάσουν μια συγκεριμένη συνταγή που δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής οικονομικών για να καταλάβεις ότι είναι καταστροφική.Τη ζούμε όλοι.Και παρά το γεγονός ότι όλο …τελεσίγραφα μας στέλνουν ,μόλις αυτά εκπνεύσουν απλά …τα ανανεώνουν!Τώρα έχουμε ακόμη 15 ημέρες μας λένε για να συμφωνήσουμε να βρούμε -από που άραγε- άλλα 300 εκατομμύρια. Και πάει λέγοντας.

Το θέμα βέβαια για εμάς δεν είναι οι έξω, αλλά οι μέσα.Οι δικοί μας πολιτικοί οι οποίοι αδυνατούν ακόμη και τώρα να υψώσουν ένα τείχος που θα σταματήσει τις επιθέσεις “των βαρβάρων” ,για να μπούμε και λίγο στο “κλίμα Καβάφη” του κ.Καρατζαφέρη.Που για να είμαστε ειλικρινείς δεν έκαναν αυτά τα δύο χρόνια τίποτα ουσιαστικό στο τομέα των μεταρρυθμίσεων,γιατί εξακολουθούν να είναι “Μαυρογιαλούροι”,που πολιτεύονται και κυβερνούν με γνώμονα τη ψηφοθηρία και τίποτα άλλο.Ακόμη και τώρα στο “σημείο μηδέν” χειρίζονται επικοινωνιακά τη κρίση.

Δεν είναι ώρα για επικοινωνία αλλά για δράση.