Οι φωτιές που άναψε ο Βενιζέλος στο Μαξίμου.

 “Το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολιτικό και πρέπει επειγόντως να ανακτηθεί η ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας” είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου, υπουργικού συμβουλίου και άναψε φωτιές!

Στο Μαξίμου θορυβήθηκαν από τις δηλώσεις Βενιζέλου ο οποίος λίγο αργότερα υπεχρεώθηκε να προβεί στις απαραίτητες διευκρινήσεις.

   

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η χώρα χρειάζεται ευρύτατη συναίνεση, εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή, καθώς και συσπείρωση γύρω από δίκαιους και εφικτούς στόχους, χωρίς προσφυγή σε εκλογές που, όπως είπε, θα αναπαράγουν ή θα διογκώσουν το πρόβλημα.

   

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε επίσης της πρότασή του για προγραμματικές συμφωνίες με τη δικαιοσύνη, τις τράπεζες, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς σε τοπικό επίπεδο, ενώ σε ό,τι αφορά το πακέτο μέτρων είπε ότι δεν πρέπει να τεθεί απλώς ένα δίλημμα προς την αξιωματική αντιπολίτευση ή υπερψηφίζει το πακέτο ή η χώρα οδηγείται σε εκλογές με δική της ευθύνη, αλλά ανέφερε ότι πρέπει να επιλεγούν εκείνα τα νομοθετικά κείμενα και εκείνες οι αποφάσεις που είναι συνταγματικά αναγκαίο να ψηφιστούν με αυξημένη πλειοψηφία 3/5 και οι διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας που πρέπει να γίνουν σεβαστές από τις μελλοντικές κυβερνήσεις.