Οι λαθρομετανάστες «τρέφουν» ακροδεξιά και νεοναζί στην Ευρώπη.Στοιχεία για την Ελλάδα

Η αυζήτηση που άνοιξε στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των λαθρομεταναστών,αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ανούσια και δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για να καταλάβει κανείς ότι όλος ο θόρυβος και ο “προβληματισμός” δεν έχει στόχο να δώσει λύση στο θέμα ,αλλά να λειτουργήσει ως …απόχη ψήφων εν όψει εκλογών.Λίγη δόση…από ρητορική Σαρκοζί δεν βλάπτει τους Έλληνες πολιτικούς. Όλων σχεδόν των κομμάτων.

Το τραγικό είναι ότι οι Έλληνες πολιτικοί δείχνουν να μην έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος αλλά και των επιπτώσεων που έχει όχι μόνο στην Ελλάδα -κυρίως βέβαια σ΄ αυτή- αλλά σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη. Γιατί το υπαρκτό πρόβλημα των λαθρομεταναστών έχει προκαλέσει την ανησυχητική “αναγέννηση” μιας βίαιης και απρόβλεπτης ακροδεξιάς που πλέον αρχίζουμε να διακρίνουμε και στην Ελλάδα.

Το globalpost.com δημοσιεύει ανατριχιαστικά στοιχεία σε μία έρευνα με τίτλο “Η Ηχώ του Χίτλερ”. Τα στοιχεία που παρουσιάζει για τις απόψεις πολιτών της Ευρώπης είναι πράγματι αναριχιαστικά για το πως πλέον αντιμετωπίζονται θέματα όπως οι λαθρομετανάστες.Επισημαίνει επίσης ένα τρομακτικό ρεύμα αντισημιτισμού και …νοσταλγίας ακόμη και του ναζισμού! Τα φαινόμενα αυτά είναι πολύ πιο έντονα στην Ανατολική Ευρώπη,όπου τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών παραμένουν ακόμη πολύ μεγάλα.Τώρα ακολουθεί και η δυτική Ευρώπη.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η Ελλάδα είναι κάπου στο μέσον της κλίμακας με τα ποσοστά ξενοφοβίας ,ρατσισμού και αναζήτησης μιας ακροδεξιάς διεξόδου.Πάλι καλά  αν αναλογιστούμε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που πραγματικά αντιμετωπίζει με διαφορά το μεγαλύτερο πρόβλημα από τους λαθρομετανάστες; Όχι βέβαια. Οι δυτικοευρωπαίοι που εμφανίζονται πολύ περισσότερο ενοχλημένοι, -με τη Γερμανία πρώτη και καλύτερη- έχουν “βολευτεί” με την υπερσυγκέντρωση λαθρομεταναστών στη χώρα μας και δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να βοηθήσουν στη λύση του προβλήματος. Εκμεταλευόμενοι βέβαια την απόλυτη ανικανότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί το πρόβλημα και να απαιτήσει ευρωπαϊκή συνδρομή.

Μερικά από τα στοιχεία της έρευνας που παρουσιάζει το globalpost.com είναι συγκλονιστικά,ειδικά αυτά που αναφέρονται στην ανατολική Ευρώπη.

Στην Ουγγαρία ο αντισημιτισμός παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.Στην Ουκρανία το ακροδεξιό κόμμα Svoboda αυξάνει τα ποσοστά του. Στην Ουκρανία επίσης εντόπισαν εστιατόριο που έχει διακοσμηθεί έτσι ώστε να γελοιοποιεί τους Εβραίους

Στη Λιθουανία γίνονται εκδηλώσεις για να …τιμηθούν όσοι σκοτώθηκαν στον Β’ ΠΠ φορώντας τη στολή των Waffen SS!

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Λετονίας…υπερασπίστηκε πρόσφατα στην τηλεόραση όσους πολέμησαν στις γραμμές των SS!

Ο Αμερικανός καθηγητής Dovid Katz, που μελετά το θέμα και δημοσιεύει τα συμεπράσματά του στο Defendinghistory.com, λέει ότι ο “υπερ-εθνικισμός είναι μια πραγματική τάση ,ιδιαίτερα δυνατή στους νέους ανθρώπους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπορεί η Ευρώπη να ζήσει ακόμη και πόλεμο; Ένα άρθρο-προβληματισμός

Η οικονομική κρίση «ανασταίνει» τον Ευρωπαϊκό εθνικισμό.Ανάλυση Stratfor